Vizită istorică a președintelui Israelului în Emiratele Arabe Unite, într-o încercare de a întări legăturile din zona Golfului

31 ianuarie 2022, 20:01

Vizita are loc pe fondul normalizării relațiilor dintre cele două state, mijlocite de Statele Unite în urma așa- numitelor acorduri Abraham, din 2020.

Înțelegerea este deschisă și altor state arabe din regiune și are la bază interesele și amenințările comune din regiune.

Deși Emiratele Arabe și Israelul nu au întreținut relații diplomatice, colaborarea dintre cele două state avansează rapid.

Isaac Herzog, Israelului: Schimburile noastre comerciale depăşesc un miliard de dolari, au fost semnate mai mult de 120 de contracte şi un fond de 100 de milioane de dolari pentru cercetare şi dezvoltare a fost instituit recent. Israelienii şi locuitorii Emiratelor învaţă împreună şi învaţă cultura şi limba celorlalţi.

Vizita președintelui israelian în Emiratele Arabe Unite are loc într-un context tensionat, în care o facțiune yemenită susținută de Iran atacă de două săptămâni Emiratele Arabe Unite cu rachete care au fost interceptate de țara arabă aliată cu Statele Unite ale Americii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite