Vizită istorică a Papei Francisc în Emiratele Arabe Unite. Este primul Suveran Pontif din istorie care vizitează Peninsula Arabică

3 februarie 2019, 18:38

Suveranul Pontif vrea să consolideze astfel legăturile între cele două religii. Potrivit estimărilor Vaticanului, în jur de un milion de catolici trăiesc în Emiratele Arabe Unite şi, spre deosebire de  Arabia Saudită, aici există o toleranţă în ceea ce priveşte diversitatea culturală şi religioasă.

Papa se va întâlni, pentru a cincea oară, cu marele imam sunnit al moscheii Al-Azhar, şeicul Ahmed el-Tayeb, pe care l-a vizitat în Egipt în 2017.

Marele imam prezidează ‘Consiliul Musulman al Bătrânilor’, o fundaţie creată la Abu Dhabi pentru a promova pacea în comunităţile musulmane – aflată la originea ideii organizării reuniunii interreligioase de luni. La întrunire sunt aşteptate circa 700 de personalităţi, printre care lideri ai Bisericilor Catolice Răsăritene şi rabini din diferite tări occidentale, informeazp AFP, preluată de Agerpres.

Din această a 27-a călătorie a Papei în străinătate vor lipsi tradiţionalele întâlniri diplomatice cu autorităţile politice şi civile ale ţării.

Vizita Papei în Emiratele Arabe Unite  va fi urmată, la sfârşitul lunii martie, de o călătorie în Maroc, care va permite Suveranului Pontif să reitereze apelurile sale la toleranţă, fraternitate şi pace.

Marţi, Francisc va celebra o mesă pe unul dintre stadioanele capitalei pentru credincioşii catolici, în principal muncitori imigranţi asiatici, veniţi din Filipine şi India.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite