Vivien Leigh, frumoasă și talentată. Actrița a câștigat două Oscaruri

5 noiembrie 2019, 09:48

Vivien Leigh s-a născut în India, provincia Bengal, din părinți britanici: tatăl, scoțian, mama cu origini irlandeze. Era frumoasă și talentată. Mulți au spus că a fost cea mai frumoasă actriță a generației ei.

Frumoasa i s-a părut și lui sir Laurence Olivier, marele actor britanic, care a luat-o de nevastă și a transformat-o în Lady Olivier, titlu pe care Vivien l-a păstrat și după divorț și cu care s-a mândrit foarte.

Laurence Olivier a dus-o la Hollywood când a aflat că se filmează Pe aripile vântului. Vivien nu acceptă ideea ca nu ea sa fie cea care o joacă pe Scarlet O’Hara, mai ales ca avea descendentă irlandeză pe linie maternă.  Vivien a jucat-o memorabil și a primit și un Oscar pentru asta. Hollywood-ul era abia la început, și englezoaica Vivien îl cucerise. Era al 12 -lea Oscar din istorie.

Dar cel mai bun rol al ei este cel din Un tramvai numit dorință după Tennesse Williams unde o joacă pe Blanche Dubois o femeie tristă, depresivă, trecută de prima tinerețe care încearcă să-i fure bărbatul surorii ei mai tinere. Și pentru acest rol ia Oscar.

Problema ei a fost că la un moment dat, ca și Blanche Dubois s-a îmbolnăvit psihic. A avut o tulburare bipolară severă.

A murit practic fără să știe exact cine este, vegheată cu drag când de foștii soți, Leigh Holman, și Laurence Olivier, când de fostul amant, Peter Finch.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite