Viva Tech 2018 - cele mai noi tehnologii și sisteme robotice sunt prezentate la expoziția de la Paris

Roboții câștigă din ce mai mult teren în viața noastră, iar viitorul care ne părea îndepărtat este acum mai aproape decât credeam. O dovedesc noile tehnologii și sistemele robotice prezentate la ultima expoziție de la Paris. Acolo unde este și corespondentul nostru, Mihaela Antoche.

26 Mai 2018, 14:40 Știrile TVR |

Peste 8000 de start-up-uri s-au întâlnit la Paris pentru a demonstra că roboții, realitatea virtuală sau dispozitive care ni se par sofisticate își pot devedi utilitatea în viața de zi cu zi.

Lou Josselin - inginer Cybedroid: "Roboţii sunt făcuţi să ajute oamenii, să le facă zilele mai uşoare, să preia cât mai multe sarcini umane, să ne înlocuiască în muncile neplăcute."

Utilizarea noilor tehnologii robotice și-a găsit repede locul în telemedicină, mai ales în unele țări cum ar fi Canada sau Rusia, unde trăiesc comunități separate de mii de km și care fac dificil accesul la un spital. La fel de simpla pare folosirea acestor dispozitive în multe alte domenii.

Lou Josselin - inginer Cybedroid: "Puteţi avea aşa ceva într-un magazin de vânzare cu amănuntul, oferindu-vă instrucţiuni pentru produsele pe care vreţi să le cumpăraţi."

Parisul, gazda Viva Tech, demonstrează că roboții, vehiculele autonome, realitatea virtuală, digitalizarea, și, în general, noile tehnologii - se impun în economia viitorului.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI