Viteză pe calea ferată pentru Euro 2020. Tronsonul dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni va fi gata în mai, anul viitor, dă asigurări constructorul

11 iunie 2019, 19:41

Construcția ultimilor trei kilometri de cale ferată și a viaductului peste DN1, necesară pentru a face legătură între Gara de Nord din București și aeroportul Henri Coandă, are ca termen final august 2020.

Ministerul Transporturilor și firma care va executa lucrarea au convenit ca investiția să fie gata înaintea Campionatului european de fotbal, din iunie anul viitor.

„Un proiect pe care constructorul și l-a asumat să-l finalizeze până la sfârșitul lunii mai 2020, astfel încât să putem asigura legătura feroviară pentru suporterii care vor veni”, spune ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

„Găsim soluții ca să lucrăm 24 din 24de ore, să putem să realizăm până pe data de 30”, spune Spiru Mantu, directorul companiei de construcţii.

Investiția va costa peste 80 de milioane de euro.

„Viteza de proiectare a acestei linii este de 80 de kilometri la ora, deci se va circula cu rame diesel, va fi linie simplă, neelectriicata în această fază”, spune Marius Chiper, director la CFR Infrastructură.

Oficialii CFR promit că va fi gata la timp și dublarea liniei între Mogoșoaia și Balotești. Lucrarea costă peste 12 milioane de euro și este necesară pentru a asigura circulația rapidă a trenurilor dinspre aeroport.

Pentru moment, Bucureștiul a rămas una dintre puținele capitale europene fără legătură feroviară directă cu aeroportul.

În prezent, o călătorie de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni durează cel puțin o ora. În lipsa unei linii directe, călătorii pierd timp.  Sunt nevoiți să schimbe trenul cu un microbuz.

Capitala va găzdui patru partide de fotbal în cadrul Euro 2020. Până atunci ar urma să fie modernizat și aeroportul Băneasa. Acesta ar urma să preia o parte dintre miile de suporteri străini care vor sosi cu avionul în România, pentru a evita un blocaj pe Otopeni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă