Viscolul şi ninsorile au lăsat fără curent zeci de localități. Comandament convocat pentru analizarea situaţiei

22 aprilie 2017, 16:08

Circa 120.000 de consumatori nu erau alimentaţi cu energie electrică sâmbătă după-amiaza, dintr-un total de 320.000 care au fost deconectaţi din cauza condiţiilor meteorologilor din ultimele zile, a anunţat ministrul Energiei, Toma Petcu, la finalul şedinţei Comandamentului convocat pentru analizarea situaţiei.

Acesta a menţionat că judeţul cel mai afectat este Vaslui şi că, din punct de vedere al numărului de consumatori afectaţi în total, situaţia a fost mai ‘dificilă’, din cauza zăpezii apoase şi a vântului puternic, comparativ cu cea din ianuarie, când numărul maxim de consumatori deconectaţi de la reţea a fost de 160.000 şi niciun stâlp nu a fost rupt. 

‘Ieri (vineri), la 13:00, se înregistrau 3 linii de 220 KV cu defecţiuni, 18 linii de 120 KV căzute la pământ, 100 linii de medie total căzute, parţial 155. Consumatori: circa 320.000 deconectaţi, faţă de 160.000 în ianuarie. Vorbesc de vârfuri’, a spus Petcu

Ministrul Energiei i-a convocat pe responsabilii din sector la Transelectrica, într-un comandament în care se analizează stadiul lucrărilor de remediere a avariilor și de reconectare la rețeaua de electricitate a localităților și gospodăriilor afectate.

Joi erau afectate peste 350 de localități din Moldova, Muntenia și Transilvania. Vineri dimineață mai erau fără curent aproape 90 de localități.

Lucrătorii de la Transelectrica intervin pentru reconectarea la rețea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării