Viscolul puternic şi temperaturile foarte scăzute afectează aproape întreaga Europă

11 ianuarie 2017, 15:22

Gerul a provocat numeroase decese iar căderile masive de zăpadă au creat numeroase probleme în trafic şi au izolat regiuni întregi.

Pe coasta Adriaticii rafalele de vânt puternice au scos copacii din rădăcini şi au dislocat acoperişurile de pe clădiri.

La Dubrovnik totul este îngheţat. Autorităţile i-au avertizat pe oameni să rămână în case zilele următoare.

Ninsorile abundente au determinat autorităţile elene să închidă şcolile şi grădiniţele în capitala Atena. Temperaturile foarte scăzute au transformat arterele în adevărate patinoare. Multe drumuri principale au fost închise.

Traficul rutier a fost afectat de căderile de zăpadă şi în Bulgaria, Muntenegru şi Bosnia.

Italia se confruntă  cu temperaturi scăzute şi cantităţi mari de zăpadă, toate acestea îngreunează situaţia  celor care au rămas fără locuinţe în urma seriei de cutremure care au lovit centrul ţării, vara trecută. A nins mult şi în Sicilia, unde localitatea Troina este complet acoperită de zăpadă. Locuitorii încearcă cu greu să deblocheze oraşul.

În Cincinnati, Ohio, viscolul a dus la închiderea şcolilor, la fel şi în Carolina de Nord, iar în statul Colorado cel mai mult au de suferit oamenii fără adăpost. În zona New York, ninge viscolit iar meteorologii avertizează că stratul de zăpadă creşte cu fiecare oră.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării

Cum ne protejăm animalele de companie pe timpul iernii