Viscolul și ninsorile au închis drumuri și au blocat mașini pe șosele. Autorităţile din unele judeţe au fost prinse pe picior greşit, unele utilaje pentru deszăpezire s-au stricat

Zăpadă. Ninsoare
Zăpadă. Ninsoare
27 ianuarie 2023, 07:34

ACTUALIZARE Viscolul, zăpada şi poleiul aduc în continuare probleme pe multe drumuri, în special în Muntenia şi în sudul Moldovei. După lăsarea întunericului, a fost închisă circulaţia pe 4 porţiuni de drumuri naţionale din judeţele Vrancea şi Buzău. Poliţiştii de la Infotrafic au anunţat că ninge şi se depune zăpadă pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, pe DN1 în Valea Prahovei, dar şi pe mai multe şosele din Dâmboviţa, Buzău, Vrancea şi Vaslui. Aflăm ultimele informaţii de la Antonia Ioniţă.

ACTUALIZARE Pe DN1 s-au format cozi şi s-a circulat cu dificultate. Un TIR nu a mai putut înainta la ieşirea din Sinaia spre Ploieşti şi o perioadă s-a circulat doar alternativ, pe un sens, la indicaţiile poliţiştilor. Un alt TIR a rămas în pană la Azuga şi au fost restricţii pe podul rutier. S-a mers în coloană şi cu viteză redusă şi la Posada sau prin Comarnic. În Sinaia, unde utilajele de deszăpezire nu puteau acţiona eficient din cauza colonelor de maşini, circulaţia a fost oprită temporar în zona centrală a oraşului.

ACTUALIZARE Au apărut întârzieri semnificative la mai multe trenuri. Un tren de călători care a plecat din Bucurşti Obor spre Constanţa s-a oprit în apropiere de Lehliu pentru că locomotivei i s-a rupt pantograful. Garnitura şi-a continuat drumul cu altă locomotivă, dar şi cu o intârziere de peste 190 de minute. Alte trenuri au avut întârzieri din cauza fluctuaţiilor de tensiune sau din cauza unor manevre suplimentare cu unele vagoane. CFR a transmis încă de dimineaţă că traficul feroviar este influenţat de condiţiile meteo nefavorabile.

ACTUALIZARE Centura Tecuci este închisă după ce 2 tiruri cu numere de Marea Britanie au derapat. Circulația va fi reluată după repunerea lor pe șosea.

ACTUALIZARE În județul Hunedoara, acoperișul unei anexe situate în localitatea Vulcan s-a prăbușit sub greutatea zăpezii.  O persoană a fost blocată sub dărâmături. Potrivit comandantului detașamentului de pompieri de la Petroșani, Cristian Baleia, a fost extrasă o victimă de sex masculin conștientă, cooperantă, și transportată la spitalul Lupeni. Au mai fost evacuate animale: 5 berbeci și 2 câini.

ACTUALIZARE În județul Buzău, începand cu ora 22.00 s-a închis traficul pe DN 2C, având în vedere blocajul dintre Pogoanele și Călțuna. Sunt blocate 100 de mașini.

ACTUALIZARE În județul Buzău, toate drumurile județene din sudul județului sunt închise temporar, pe tronsoane.

ACTUALIZARE În județul Vrancea, începând cu ora 21.00, DN23A, între localitățile Gologanu- Bordeasca a fost închis.

ACTUALIZARE Drumul European E 85 a fost deblocat pe ambele sensuri, dar sunt cozi de kilometri și se circulă foarte greu.

ACTUALIZARE La această oră se circulă cu dificultate pe zeci de drumuri naţionale şi judeţene. Cea mai gravă situaţie este în județele Buzău și Vrancea. Corespondentul Antonia Ioniţă ne transmite: În județul Vrancea, o ambulanță plecată pentru salvarea a două persoane – victime ale unui accident rutier a rămas blocată între zăpezi, cu o victimă, o femeie cu răni grave. În cele din urmă, femeia a fost preluată de un echipaj al SMURD Vrancea. În județul Buzău, pe DN 2C, între localitățile Maxenu și Smeeni sunt 30 autoturisme blocate și mai multe autobuze, între Luciu și Rușețu, un autobuz cu 25 de persoane și 9 autoturisme sunt blocate. Pe Drumul European E 85 este blocat de la orele 16.00 din cauza a două tiruri care s-au împotmolit de-a latul drumului, s-a format o coloană de peste 7 kilometri de mașini care așteaptă să treacă de acel blocaj. O situație la fel de gravă se înregistrează și pe calea ferată. S-au luat măsuri de restricționare a traficului pe două drumuri naționale din județul Buzău, DN2C, care leagă E 85 de Slobozia, și DN 22 care leagă Râmnicu Sărat de județul Brăila, restricțipnate ambele la mașini de 3,5 tone.

 

 

ACTUALIZARE Județul Buzău: Pe tronsonul Maxenu-Smeeni DN2C sunt peste 30 de autoturisme și autobuze oprite pe sensul Buzău-Maxenu-Smeeni, din cauza unui tir ce a derapat.

Se intervine pentru degajarea zăpezii de pe partea carosabilă cu utilaje de la firma contractată pentru zonă.

ACTUALIZARE Județele Buzău și Brăila: Pe DN 2B, la trecerea la nivel cu calea ferată din zona localității Surdila-Găișeanca, un tir ar fi blocat sensul de circulație Brăila – Buzău.

De asemenea, pe DJ 203S, un alt tir a blocat sensul de circulație Făurei – Surdila-Găișeanca.

ACTUALIZARE Județul Buzău: Pe Dj 203, între localitățile Cilibia și Gară Cilibia sunt blocate 3 autoturisme și o autoutilitara. Un sens de mers este acoperit cu dune de zăpada, viscol puternic.

ACTUALIZARE Începând cu ora 19:00, ca urmare a viscolului și a zăpezii, au fost închise următoarele drumuri, în județele Buzău și Vrancea:

– DJ 204P de la intersecția cu DN2/E85 (Zona „Vlahuță”) – Gugești;
– DJ 204B Mărtinești – Bonțești – Râmniceni – Tătăranu;
– DJ 202F Mihălceni – Bălești.

Începând cu ora 19.15 a fost închis DN2N Bogza-Dumbrăveni.

ACTUALIZARE La această oră se circulă cu dificultate pe zeci de drumuri naționale și județene. Cea mai gravă situație este în județul Buzău. Antonia Ioniță, corespondentul TVR, ne dă detalii: între Mihăilești și Cioranca, două comune de pe E 85, sunt coloane de 6 kilometri de mașini, din cauza poleiului. Ninge, amestecat cu ploaie înghețată. Tirurile au blocat drumul și s-a creat un dop la Mihăilești. Se pune problema să se intervină cu șenilate, pentru a scoate oamenii.

 

 

ACTUALIZARE E cod portocaliu de ninsoare, iar stațiunea Sinaia a rămas câteva ore fără curent, transmite Ora de Știri. Din cauza vremii nefavorabile (ninsoare şi chiciură), a căzut un copac peste liniile electrice şi astfel stațiunea a rămas fără curent. Spitalul funcţionează pe generatoare.

VLAD OPREA, primar Sinaia: Spitalul n-a rămas fără curent pentru că spitalul este alimentat de generator. În 80 % din oraş s-a reluat alimentarea cu curent. Mai sunt încă două zone nu foarte mari unde mi-au promis că în câteva minute se va relua şi acolo. Nu au fost probleme cu pacienţii.

Probleme sunt și în Buzău. Pe un drum din estul judeţului, 20 de maşini au rămas blocate între nămeţi, în această dimineață. La ieșirea din comuna Glodeanu-Siliștea, dimineață, o bucată de 500 de metri a fost blocată de troiene.

După ce drumul a fost deblocat cu utilajele primăriei, câteva ore mai târziu, lapovița, ninsoarea abundentă dar și vântul care a depășit la rafală 50 de km/h au troienit din nou zăpada. Peste 40 de mașini au rămas din nou blocate.

Drumul din imagini este un drum județean, cei blocați spun că nu au văzut niciun utilaj de deszăpezire. Singurul utilaj a fost cel al primăriei. Prefectura ia în considerare închiderea acestui drum, pentru că pot rămâne izolate zeci de persoane.

S-a ajuns aici, din cauza firmei care a încheiat contract cu Consiliul Județean Buzău, pentru deszăpezirea acestei zone, firmă care are utilaje defecte.

DANIEL ŢICLEA, prefectul judeţului Buzău: Prestatorul de pe sectorul Pogoanele este complet depășit de situație, toate drumurile pe care le avea în sarcină la deszăpezire au avut polei generalizat.

Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău: Se vor lua măsurile care se vor impune.

Zona Dobrogei se află sub stăpânirea precipitațiilor și a vântului puternic.

În Constanța, viteza vântului depășește 50 de kilometri pe oră, iar înălțimea valurilor, la mal, depășește trei metri. În larg, din cauza furtunii, înălțimea valurilor este mai mare de cinci metri.

Din cauza condițiilor vitrege de pe mare, operațiunile în toate porturile au fost suspendate încă de seara trecută.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

ACTUALIZARE Traficul rutier este blocat, vineri, la prânz, pe DN 1D, între localitatea Jilavele şi graniţa cu judeţul Prahova, din cauza unui TIR care a derapat şi s-a răsturnat pe partea carosabilă, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa.

Conform sursei citate, în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime.

Circulaţia este deviată pe DJ 101, către localitatea Dridu.

ACTUALIZARE  Vreme de iarnă cu ninsoare este şi în Bucureşti unde şi vântul suflă cu putere. În nordul Capitalei mai mulţi copaci au fost doborâţi, iar pe străzi se circulă în condiţii de iarnă. Până duminică la ora 10, în Bucureşti, dar şi în alte peste 20 de judeţe meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de vreme rea.

ACTUALIZARE Operațiunile din porturile din Constanța au fost suspendate din cauza vremii capricioase. Vântul bate cu o viteză de 50 de kilometri pe oră, iar navele nu pot intra sau ieși din porturi. Dobrogea se află sub cod galben de vreme rea din cauza precipitațiilor, dar și a intensificării vântului. Avertizarea este valabilă până duminica dimineață.

ACTUALIZARE În această dimineață, pe Centura de Est a Ploieştiului, a avut loc un carambol între două autoturisme și un microbuz în care erau 11 persoane, dintre care 8 au fost rănite.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, vineri dimineaţa, se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă, pe DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea, traficul desfăşurându-se alternativ pe raza localităţilor Morăreşti şi Valea Ursului, judeţul Argeş, din cauza a două autotrenuri care au derapat.

Coloanele de mașini se întind pe mai mulți kilometri, iar cea mai aglomerată zonă este Cotmeana – Dedulești.

Potrivit unui comunicat de presă, din cauza unei alunecări de teren, circulaţia rămâne închisă pe DN 57 Orşova – Moldova Nouă, la kilometrul 65+200 metri, în zona localităţii Cozla, judeţul Caraş-Severin. Traficul se desfăşoară deviat pe ruta Orşova – DN 6 – DN 57B – Oraviţa – DN 57 – Moldova Nouă.

Se circulă în condiţii de iarnă, cu strat subţire de zăpadă pe carosabil, în zona montană a judeţelor Argeş, Mehedinţi şi Prahova.

Sunt semnalate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare pe drumurile din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Mureş, Prahova, Sibiu, Vâlcea, Vrancea.

Precipitaţii sub formă de ninsoare sunt şi pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A1 Sibiu – Deva, A3 Bucureşti – Ploieşti, unde se acţionează cu material antiderapant, iar pe A2 Bucureşti – Constanţa plouă între kilometrii 10 şi 160, precizează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

„Pentru prevenirea unor evenimente rutiere grave, le recomandăm conducătorilor auto să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să îşi echipeze corespunzător autovehiculul. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare”, transmite Poliţia.

Citește și

Peste 17.400 de consumatori din Prahova au rămas fără electricitate din cauza vremii. Probleme cu deszăpezirea pe unele drumuri

INHGA: Atenţionare Cod galben de viituri pe râuri din Oltenia şi Muntenia, până sâmbătă la prânz

Codul galben de ninsoare şi viscol, prelungit până duminică dimineaţa. Cod portocaliu de ninsori în 5 judeţe

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite