Viscol şi ger în Europa şi SUA. Zeci de morţi, între ei şi un român fără adăpost, în Italia

8 ianuarie 2017, 17:01

Italia se confruntă cu temperaturi extreme – la Roma se aşteaptă minus 20 de grade. Potrivit presei italiene, valul de frig a făcut 8 morţi. Unul dintre ei este român.

Capitala Bulgariei, Sofia, şi zonele învecinate sunt astăzi sub cod portocaliu; e ger năprasnic, în unele localităţi temperatura a scăzut la – 17 grade.

Multe şosele din zona metropolei turce Istanbul s-au transformat în uriaşe parcări. Oamenii şi-au abandonat autoturismele, pentru că din cauza zăpezii înaintarea e imposibilă.

Pe aeroportul Ataturk mii de oameni au rămas blocaţi. Nenumărate curse au fost anulate din cauza viscolului.

În Austria, 60 de salvamontişti şi 4 elicoptere s-au luptat ore întregi pentru a ajunge la un schior rănit, rămas în vârf de munte. Operaţiunea de salvare a fost întreruptă din cauza viscolului şi a putut fi reluată doar după ore bune.

Cei veniţi la ski în Austria se bucură de ninsorile abundente; este zăpadă suficientă şi pârtiile sunt perfecte.

Ger şi la Roma, unde temperatura ar putea să scadă până la – 20 de grade. Papa Francisc a cerut ca toate camerele de oaspeţi de la Vatican să rămână deschise 24 de ore din 24, pentru ca oamenii străzii să se poată adăposti. Cei care nu vor să intre au primit saci de dormit foarte călduroşi, mănuşi speciale, pentru temperaturi scăzute, şi chiar au la dispoziţie maşinile Vaticanului. Suveranul Pontif a cerut ca autoturismele din parcul său auto să fie transformate în dormitoare.

În Polonia, au murit până acum 12 oameni, unii de frig, alţi în accidente rutiere.

Şi peste Ocean iarna creează mari probleme; zăpada s-a instalat peste tot, iar în zonele unde, de regulă, e mai cald, există pericolul să se topească brusc.

Viscol şi pe coasta de est. La New York stratul de zăpadă a ajuns la 30 de cm.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă