La mare altitudine a fost viscol puternic. Sute de turiști au rămas blocați în Bucegi, după ce instalațiile de transport pe cablu au fost oprite. În nordul județelor Mehedinți și Gorj, mai multe drumuri au fost închise din cauza stratului mare de zăpadă. Tot din cauza ninsorii și a riscului de avalanșă, drumul care face legătura între Platoul Padina și Cota 1000, în județul Dâmbovița, a fost închis din nou, după numai o zi.
Ceața, vântul puternic și zăpada au dat peste cap planurile turiștilor care au vrut să-și petreacă ziua pe munte, la Sinaia. Din cauza condițiilor meteo, instalațiile de transport pe cablu au fost oprite. Peste 100 de persoane au rămas blocate la Cota 2000, în zona telegondolei, și alte câteva zeci pe pârtia Valea Soarelui.
Jandarmii montani au intervenit și i-au coborât pe turiști până la Cota 1400 cu ajutorul utilajelor de nivelat zăpada.
Ninsoarea viscolită a creat probleme și în județul Gorj. Drumarii au reușit cu greu să salveze turiștii care au rămas cu mașinile blocate pe drumul spre Rânca.
Pentru a evita astfel de situații, DN 67 C a fost închis în cele din urmă.
A nins și mai la sud. Între Târgu Jiu și Băile Herculane, drumarii s-au chinuit să mențină circulația deschisă.
În Dâmbovița, zăpada și pericolul de avalanșă au creat un adevărat scandal între instituții. Drumul județean 713 - Cota 100 - Platoul Padina a fost închis din cauza avalanșelor până ieri. Consiliul Județean a decis să-l deschidă după ce mai multe utilaje au acționat în zonă. Nu a cerut însă și avizul Poliției Rutiere.
Poliția Rutieră a anunțat astăzi că circulația rămâne închisă și a amendat Consiliul Județean pentru că a redeschis drumul fără aviz.
În intervalul cât drumul a fost deschis, câteva zeci de mașini au urcat pe munte.
Zona este sub avertizare cod galben de ninsori și viscol, iar în Bucegi este risc de avalanșă de gradul 4 din 5.