Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, rămâne sub control judiciar, după ce procurorii ceruseră arestarea lui. Alte cinci tinere l-ar fi reclamat pe preot

26 septembrie 2022, 10:15

ACTUALIZARE Potrivit surselor TVR, pe numele preotului Visarion Alexa au mai fost depuse alte cinci plângeri pentru hărțuire sexuală. Într-una dintre ele, o femeie a denunțat la Secția 20 Poliție că, în perioada 2010 – 2016, ar fi fost agresată de către Visarion Alexa, atât în biserică, cât și într-un  autoturism, a transmis reporterul Dragoș Porojnicu pentru Telejurnal.

Avocatul Alexandru Cuculis: „Au fost depuse plângeri care bineînţeles că nu puteau să aibă niciun fel de finalitate, faptele respective fiind absolut prescrise la cinci ani de zile distanţă după săvârşirea lor, iar, în momentul de faţă, acele depoziţii ale persoanelor vătămate care au depus plângeri, bineînţeles că vor veni şi vor contura, în cele din urmă, comportamentul şi, în principal, modul de operare pe care îl avea persoana care acum este inculpată”.

Oficialii bisericii i-au interzis lui Visarion Alexa să slujească. I-au retras funcția de paroh și i-au cerut să informeze constant Arhiepiscopia despre evoluția cercetărilor judiciare.

Gelu Duminică, sociolog: „Domnia sa nu a făcut decât să „beneficieze”, cu ghilimele de rigoare, de vulnerabilitatea persoanelor din fața sa, să le câștige încrederea, iar, la momentul în care a considerat că cele două elemente se întrunesc, să atace. E etalon pentru orice prădător sexual”.

Preotul Visarion Alexa a mai fost implicat cu ani în urmă într-un scandal mediatic de amploare. Atunci, o fetiță de 15, căreia îi era duhovnic, a fugit la mănăstire, iar părintele, deși știa de intenția minorei, nu le-a spus părinților ei.

Chiar dacă preotul și-a recunoscut fapta, enoriașii sunt și acum împărțiți în două tabere.

Ce spun enoriașii: „Nu ştiu ce o fi recunoscut, dar eu îl cunosc pe părintele de ani de zile și nu cred că ar fi comis așa ceva.”

„Am înțeles de la soție că o prietenă de-a ei venea și se spovedea săptămânal. Tot la fel, i s-a părut că se dă preotul la ea”.

ACTUALIZARE Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar, au decis luni judecătorii Tribunalului București.

ACTUALIZARE Preotul Visarion Alexa s-a prezentat luni dimineaţa la Tribunalul Bucureşti, unde se dezbate cererea sa de ridicare a controlului judiciar, măsură impusă împotriva lui într-un dosar în care este cercetat penal pentru că a agresat sexual o femeie. Preotul a venit însoţit de un avocat, însă nu a dorit să stea de vorbă cu jurnaliştii.

Visarion Alexa a fost plasat sub control judiciar pe 17 septembrie, în urma unei decizii luate la Judecătoria Sectorului 6, dar preotul a cerut ridicarea măsurii. De cealaltă parte, procurorii au cerut arestarea acestuia.

După izbucnirea scandalului, BOR i-a interzis lui Visarion Alexa să mai oficieze vreun serviciu religios.

În această situație s-a ajuns după ce o femeie a depus plângere în care spunea că a fost agresată sexual de preot în timpul unei spovedanii, chiar în biserică. Alte cinci tinere l-ar fi reclamat pe preot.

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a solicitat preotului Visarion Alexa o declarație pe marginea faptelor de care a fost acuzat. Acesta, deşi a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, a refuzat să ofere alte detalii, pe motiv că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații.

Arhiepiscopia Bucurestiului i-a comunicat măsurile pe care le-a luat împotriva sa.  Prima interdicţie spune că preotul Visarion Alexa este suspendat de la slujire. Altfel spus, are interdictie sa oficieze orice serviciu religios. Iar lista continuă cu retragerea funcţiei de paroh, dar şi cu obligaţia de a informa constant Arhiepiscopia despre evoluția cercetărilor judiciare.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite