Virusul SARS-CoV-2 rezistă pe pâine, arată un studiu realizat de cercetătorii Universității București

Franzelă
Franzelă
25 septembrie 2020, 15:50

„După punerea în contact a suspensiilor cu încărcătură virală direct cu eșantioanele de probe de pâine, a fost decelată prezența virusului pe eșantioanele de probe de pâine la toate intervalele de timp testate”, se arată în rezultatul cercetării.

În România, spre deosebire de alte țări, peste jumătate din pâinea vândută, adică circa 2000 de tone, este neambalată.

Prin urmare, clienții pot pune mâna direct pe produse și să aleagă ce pâine vor sau să renunțe la ea.

Iar pâinea neambalată nu poate fi „spălată”.

Studiul mai arată că virusul nu poate să străbată ambalajul.

În cazul în care o persoană contaminată sau infectată cu SarsCoV-2 atinge un produs ambalat, virusul nu penetrează ambalajul, arată rezultatele Studiului privind riscurile și căile de transmitere și contaminare cu virusul SARS-CoV 2 prin intermediul unor produse de panificație preambalate și formularea unor propuneri de soluții, măsuri și tehnologii noi și emergente pentru prevenirea transmiterii virusului în comunități.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite