Virusul rujeolei este mai periculos decât se credea! Resetează complet sistemul imunitar, avertizează cercetători de elită

1 noiembrie 2019, 19:45

Epidemia de rujeolă izbucnită în ultimii ani i-a impulsionat pe cercetători să afle mai multe despre această boală, până recent eradicată.

În două studii separate, făcute în Olanda și la Universtatea americana Harvard, experții au vrut să afle care este impactul virusului asupra oamenilor.

Dr. Velislava Petrova, imunolog, Wellcome Trust Sanger Institute: „În premieră, am folosit o tehnică ce ne permite să studiem genele folosite de sistemul imunitar pentru a produce anticorpi şi să urmărim anumite celule imunitare înainte şi după boală, ca să aflăm ce se întâmplă cu ele după rujeolă„.

Cercetătorii au analizat mostre de sânge de la 77 de copii nevaccinați, colectate înainte și după îmbolnăvire. Concluzia este alarmantă! Virusul a distrus până la 73% din anticorpii pe care îi aveau înainte de boală.

Indiferent de vârstă, pacienții cu rujeolă au devenit la fel de vulnerabili ca atunci când erau nou-născuți. Și este o problemă pe termen lung!

Dr. Chris Smith, virusolog: „Timp de aproape 5 ani după boală, indivizii care au avut rujeolă şi nu s-au vaccinat intră într-o stare de vulnerabilitate la infecţii şi chiar pot contracta boli la care erau până atunci imuni„.

Experții în sănătate trag astfel un semnal de alarmă: vaccinarea este mult mai importantă decât se credea!

Reticențele tot mai multor părinți, în special în țările occidentale, au declanșat în ultimii ani o adevărată epidemie. România se numără printre țările fruntașe, cu mii de cazuri anual și zeci de decese.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în absența vaccinării, rujeola este una dintre principalele cauze ale mortalității infantile. Doar în anul 2017, această boală a ucis peste 100 de mii de copii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite