Virusul, învins de o femeie de 96 de ani din Prahova. “Străbunica Oița”: “A venit din senin așa pe capul meu, dar Dumnezeu m-a ajutat”

În mijlocul veştilor negative despre pandemia care a cuprins lumea, apaee şi câte o rază de speranţă. Una dintre ele vine din Prahova, unde o bunicuţă de 96 de ani a învins virusul care a îngenuncheat întreaga planetă.

13 Octombrie 2020, 21:06 (actualizat 13 Octombrie 2020, 21:11) Știrile TVR |
Virusul, învins de o bunicuță
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

“A venit din senin așa pe capul meu, dar Dumnezeu m-a ajutat!”, spune Ioana Pluteanu.

Credință, rugăciune și mult optimism. Aceasta este rețeta pe care străbunica Oița a aplicat-o în lupta cu virusul, iar formula a dat roade. Totul a început după ce fiica ei a contractat virusul de la un zugrav care a fost în casă pentru o lucrare.

Constanța Dragnea, fiica Ionei Pluteanu: “La nouă zile după plecarea zugravului, au început simptomele. Am făcut eu mai întâi febra, nu poftă de mâncare, am luat paracetamol, după care a început mama”.

La început, bunicuța nu a avut simptome serioase, dar ulterior lucrurile s-au agravat. La scurta vreme, bătrâna a fost internată la Spitalul Municipal Câmpina.

Dr. Călin Tiu, manager Spitalul Municipal Câmpina: “Într-adevăr, 96 de ani înseamnă deja un record de longevitate, iar un pacient COVID care se vindecă, probabil că este considerat, pe bună dreptate, un caz mai rar. Au intervenit doi factori, în primul rând biologia dânsei, o persoană foarte tonică pentru 96 de ani, cu puține comorbidități”.

Nici revenirea acasă după tratament nu a fost ușoară. Însă veselă, cum a fost toată viața, femeia a reușit să treacă și peste aceasta cumpănă.

Acum, după ce a învins boala, străbunica Oița, cum o alintă cei dragi, se bucură din nou de viață și merge în continare pe același drum al credinței, cu convingerea că s-a născut a doua oară.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI