Virusul care produce paralizia infantilă sau poliomielita poate distruge cancerul cerebral

Virusul care produce paralizia infantilă sau poliomielita poate distruge cancerul cerebral. O echipă de oameni de știință americani a modificat genetic virusul polio și l-a transformat într-un apărător al sistemului imunitar. Ei au descoperit că șansele de supraviețuire ale pacienților cu tumoare pe creier, tratați cu virusul modificat, au crescut peste așteptări.

28 Iunie 2018, 10:16 (actualizat 28 Iunie 2018, 10:21) Știrile TVR |

Acum 6 ani, Stephanie Hopper era primul pacient care accepta să i se inoculeze virusul poliomielitic modificat. RMN-urile arată evoluția pozitivă, iar doctorii au constatat că tumora continuă să se micșoreze deși Stephanie nu a făcut chimio sau radioterapie.

În schimb, tratamentul cu polio, aplicat acum 6 ani, i-a permis să-și termine școala și să ajungă asistent medical.

"După diferite perioade de timp, 5 pacienţi au avut recăderi, dar am putut să intervenim la toţi 5 şi pe cei pe care i-am putut monitoriza suficient de mult, au răspuns la tratament a doua oară. Este foarte important pentru că odată ce chimioterapia a eşuat, pacientul dezvoltă un fel de rezistenţă la medicamente" – prof. Darell Bigner, neurochirurg.

Stephanie Hopper a fost diagnosticată acum 8 ani. A trecut prin chimioterapie și o operație pe creier. Acum 6 ani s-a alăturat grupului de 60 de pacienți care au acceptat tratatmentul experimental.

"Am scos o secvenţă genetică de la virusul polio pe care am înlocuit-o cu una de la un virus gripal. Sunt din aceeaşi familie şi ceea ce s-a întâmplat a fost că abilitatea virusului polio de a infecta celulele nervoase producând astfel poliomielita a fost distrusă, dar a rămas proprietatea de a distruge celule canceroase" - prof. Darell Bigner, neurochirurg.

Tratamentul este susținut de câteva medicamente care stimulează imunitatea. Rezultatele studiului arată că nu toți pacienții trec de perioada critică de supraviețuire.

Dar cei care au răspuns la tratament au avut beneficii pe un termen mai lung. Așa cum explică medicii, până la urmă este vorba și de tipul cancerului.

De exemplu, glioblastomul, este o formă de cancer cerebral agresivă, pe care, practic, sistemul imunitar nu-l poate detecta din cauza structurii sale.

Virusul polio produce o infalmație virală care distruge camuflajul tumorii, iar sistemul imunitar intră în alertă. Stephanie a avut o asemenea formă de cancer, dar a avut noroc.

În urma tratamentului, un pacient a suferit o hemoragie cerebrală, doi au murit la scurt timp după intervenție din cauza complicațiilor produse de medicamentul care ar fi trebuit să reducă efectele secundare.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI