Virgil Popescu cere Camerei Deputaților înregistrarea momentului în care este agresat de George Simion, pentru a depune o plângere penală

Ministrul Energiei Virgil Popescu
Ministrul Energiei Virgil Popescu
8 februarie 2022, 12:18

„Am depus o adresă la Camera Deputaţilor în atenţia secretarului general şi al membrilor Biroului permanent prin care i-am anunţat că voi depune o plângere penală la adresa deputatului George Simion şi prin care i-am rugat să îmi pună la dispoziţie filmarea integrală a incidentelor petrecute”, a scris Popescu, pe Facebook.

El a transmis forului legislativ şi transcrierea discursului pe care trebuia să-l susţină la dezbaterea moţiunii şi pe care, în semn de protest faţă de gesturile violente ale lui Simion, a decis să nu-l finalizeze la tribuna Camerei Deputaţilor.

Şedinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de copreşedintele AUR George Simion, care a mers la tribună şi l-a agresat, strigându-i că este „hoţ”.

Preşedintele de şedinţă, Daniel Suciu, a intervenit, rugând chestorii să-l îndepărteze pe George Simion. „Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru. Rog chestorii să-l îndepărteze pe domnul Simion”, a cerut Suciu.

El a spus că este fără precedent ca un ministru să fie agresat fizic în timpul discursului şi a suspendat şedinţa.

Virgil Popescu a anunţat luni seara ca va depune plângere penala împotriva lui George Simion ca urmare a comportamentului agresiv pe care acesta l-a avut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite