Virgil Musta, despre începerea noului an școlar: Trebuie să se țină cont de părerea părinților și a profesorilor. Asociațiile de părinți: Ministerul Sănătății s-a spălat pe mâini

14 septembrie bate la ușă, iar mulți părinți nu știu cum ar fi mai bine pentru copiii lor. Problemele se complică și mai mult în cazul celor care au probleme de sănătate. Ministerul Sănătății a publicat aseară târziu ghidurile sanitare pentru începutul anului școlar. Iar medicii îi liniștesc pe părinți: dacă se respectă regulile sanitare, sunt șanse mici de infectare. Despre aceste prevederi, medicul Virgil Musta de la Spitalul "Victor Babeş" din Timișoara, în direct la TVR.

19 August 2020, 08:46 (actualizat 19 August 2020, 12:51) Știrile TVR |
Dr. Virgil Musta: Trebuie să ținem cont de părerea părinților
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

„În principiu, trebuie respectate cele 3 reguli de aur: distanțarea socială, purtarea măștii acolo unde este cazul, de exemplu când profesorul supraveghează un elev, și spălarea mâinilor. Totul trebuie gândit echilibrat și înțelept, pentru că altfel nu vom putea ține normal cursurile”, a spus medicul Virgil Musta.

Medicul Virgil Musta a recomandat începerea cursurilor și în funcție de ce spun părinții, și de situația bolilor cronice din familie. Părinții să poată opta între cele două variante.

Măsurile pot fi schimbate sau adaptate în funcție de fiecare situație, iar comunicarea trebuie să fie foarte bună între toate părțile implicate, a mai subliniat medicul.

„Nu trebuie obligat nimeni să vină la școală, a spus medicul Musta, dacă în familie au cazuri sau dacă cei mici au comorbidități sau malformații congenitale. Cred că ambele variante sunt bune, fiaecare trebuie să opteze cum vrea să facă școală. Copiii nu fac forme severe de boală decât acolo unde sunt comorbidități”.

Trebuie să se țină cont de părerea părinților și a profesorilor, a mai spus medicul.

Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți spune că Ministerul Sănătății se spală pe mâini și lasă toate obligațiile pe umerii părinților și ale cadrelor didactice.

„Este normal un triaj observațional la nivelul familiei, dar doar atât. Ministerul sănătății trebuie să trimită asistenți medicali școlari (...) Este nevoie de un efort colectiv, de deblocarea posturilor”.

În plan educațional ne îndreptăm de la scenariul galben spre cel roșu. Ne îndreptăm spre învățământ online și copiii vor pierde.

O altă consecință a învătământului online va fi și dublarea, chiar triplarea industriei meditațiilor.

Cristache atrage atenția și asupra încălcării codului de etică.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 11°C
IASI 15°C 7°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 16°C 12°C
CRAIOVA 13°C 10°C
BRASOV 14°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI