Virgil Măgureanu, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei

18 ianuarie 2017, 10:11

Fosul şef al SRI Virgil Măgureanu s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la Parchetul General. Virgil Măgureanu a stat patru ore în biroul procurorilor, unde a completat o declaraţie pe care o dăduse anterior în dosarul Mineriadei. Şi la ieşire a refuzat să facă declaraţii. La un moment dat, s-a arătat foarte deranjat de întrebarea unui jurnalist care a vrut să ştie dacă Virgil Măgureanu crede că va fi reţinut de istorie ca un personaj pozitiv sau negativ, a transmis corespondentul TVR Adelin Petrişor pentru Telejurnalul orei 13:00.

Virgil Măgureanu a venit la ora 09:10 şi nu a vrut să facă nicio declaraţie. Fostul şef al Serviciului Român de Informaţii va da o completare la declaraţia pe care o are în dosarul Mineriadei, a transmis anterior Adelin Petrişor, într-o Ediţie Specială a Ştirilor TVR.

În iunie 1990, Virgil Măgureanu conducea Serviciul Român de Informaţii.

18 demnitari din conducerea Romaniei din 1990 şi fostul lider al minerilor Miron Cozma sunt acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii pentru că ar fi reprimat manifestanţii din Piaţa Universităţii, în iunie 1990. Patru oameni au murit, trei au fost răniţi şi peste 1000 au fost bătuţi şi arestaţi ilegal.

Ion Iliescu, inculpat pentru infracţiuni contra umanităţii în dosarul Mineriadei

Petre Roman, inculpat oficial în dosarul Mineriadei din iunie 1990

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite