Viorica Dăncilă o invită pe Maia Sandu la București, în primă vizită oficială efectuată în străinătate de noul premier de la Chișinău

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
16 iunie 2019, 15:44

Vizita ar urma să aibă loc „cât mai curând posibil”, pentru a continua „tradiția colaborării firești dintre România și Republica Moldova”.

Premierul român își exprimă încrederea că executivul de la Chișinău va continua parcursul european al Republicii Moldova, prin implementarea cu succes a reformelor necesare, a Acordului de asociere și a Acordului de liber schimb aprofundat și cuprinzător cu Uniunea Europeană.

Totodată, prim-ministrul Viorica Dăncilă a reafirmat deplina disponibilitate a guvernului României pentru continuarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, baza esențială a relației bilaterale dintre cele două țări.

„Pe responsabilitatea, hotărârea și puterea de muncă a Guvernului pe care îl conduceți se vor baza prosperitatea, stabilitatea și securitatea Republicii Moldova. Consider esențial ca, în activitatea dumneavoastră și a colegilor dumneavoastră, să mențineți la cote foarte înalte angajamentul european și să promovați valorile noastre comune, europene”, a subliniat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Potrivit comunicatului, premierul României a apreciat că este de relevanță majoră continuarea de către noul guvern al Republicii Moldova a poziției privind reglementarea conflictului transnistrean, cu respectarea integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova, în granițele sale recunoscute internațional și fără să fie afectat parcursul pro-european.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a anunțat sâmbătă, în cadrul unei ședințe extraordinare, că a anulat mai multe decizii luate în perioada 7-9 iunie, printre care se numără și cea privind dizolvarea Parlamentului, dar și cea prin care nu recunoștea guvernul Maia Sandu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite