Viorica Dăncilă, în şedinţa de guvern: “Domnul preşedinte Iohannis face tot posibilul să împiedice dezvoltarea României”

27 februarie 2019, 16:45

„Începem şedinţa de guvern într-o formulă completă, cu miniştri titular pe toate posturile, după o perioadă nepermis de lungă, în care ne-am confruntat cu un blocaj lipsit de orice explicaţie credibilă din partea preşedintelui României. (…) Constat că domnul preşedinte face tot posibilul să împiedice dezvoltarea României, continuând blocajul pe care îl practică de luni bune la adresa Executivului, prin contestarea bugetului la Curtea Constituţională. Acest gest fără precedent denotă o lipsă de responsabilitate ce poate afecta credibilitatea României şi, implicit, indicatorii macroeconomici ai ţării.

Prin această atitudine, domnul preşedinte arată că nu este interesat nici de creşterea veniturilor populaţiei, nici de creşterea investiţiilor, nici de îmbunătăţirea actului medical, nici de creşterea accesului la educaţie, ci doar de campania electorală. Este de neînţeles de ce preşedintele a ales să blocheze prin acest gest creşterea alocaţiilor copiilor, deşi în urmă cu câteva zile blama acest lucru. Mă întreb când spune adevărul: când face declaraţii politice de campanie sau atunci când anunţă că a blocat guvernul? Sau preşedintele se teme cumva că acest buget de dezvoltare va duce la prea multe investiţii? (…) Singura preocupare a domnului preşedinte este campania electorală în care a intrat de ceva vreme, iar atitudinea domniei sale nu are nicio legătură cu interesul românilor şi al României”, a declarat premierul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă