Viorica Dăncilă: Îl rog pe domnul președinte Iohannis să nu mai iasă cu declarații care fac rău României. Domnul Juncker ne-a spus că trebuie să existe consens între guvern, parlament și președinție

13 noiembrie 2018, 13:07

Îl rog pe domnul președinte Klaus Iohannis să nu mai iasă cu astfel de declarații care fac rău României. Domnul Jean Claude Juncker ne-a spus că dacă vrem să avem succes, trebuie să existe consens între guvern, parlament și președinție. Eu țin la consens pentru că țin la imaginea României”, a declarat marți premierul Viorica Dăncilă, într-o conferință de presă comună cu Liviu Dragnea.

Premierul Dăncilă a reacționat astfel la declarațiile de luni ale președintelui Iohannis, care a spus că România e total nepregătită pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene, iar actualul guvern e un „accident al democrației.”  ”De la 1 ianuarie 2019, România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene. O poziție extrem de importantă, o poziţie extrem de onorantă, o poziţie extrem de solicitantă, mai ales pentru Guvern (…) Între timp, lucrurile au luat-o razna. La Guvern nu se mai înţeleg responsabilii pentru diferite sectoare, persoanele care ar trebui să se ocupe de chestiunile europene pleacă sau sunt demise şi în acest fel ne trezim în ceasul al 12-lea total, total nepregătiţi (…) Necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea – Dăncilă. Nu există nicio perspectivă de bună guvernare”, a declarat președintele Klaus Iohannis luni.

La rândul lui, Liviu Dragnea a afirmat că declarațiile de ieri ale președintelui Iohannis pot fi catalogate ca și iresponsabile. Nu cred că mai este un șef de stat care să fi procedat de maniera asta. Acest guvern nu care cumva să gestioneze președinția UE. Asta nu poate să fie o atitudine responsabilă din partea unui președinte. Eu ca un român simplu, dar nu umil, consider că pentru România temele mari sunt altele. Am făcut și instituțional și public apeluri de a lucra împreună, numai că le-am făcut degeaba.

Premierul Dăncilă a arătat că a ”venit cu un program pentru preluarea președinției. Venim cu forma finală în cursul lunii noiembrie. Se încheie agenda strategică 2014 – 2019, avem de răspuns la o serie de provocări, Brexit-ul, post-Brexit, după aceste lucruri va fi judecată România la final. O președinție de succes este acea în care închizi cât mai multe dosare”.

Astăzi sunt programate publicarea raportului de țară din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) de către Comisia Europeană și votarea în Parlamentul European a unei Rezoluții privind statul de drept în România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite