Viorica Dăncilă, despre miniștrii propuşi: Am vorbit cu Klaus Iohannis. A spus că va da un răspuns într-un timp scurt

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă
2 septembrie 2019, 13:18

„Am vorbit cu domnul președinte și mi-a spus că legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut pentru portofoliile ALDE îmi va da un răspuns într-un timp scurt. Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă. Mi-a spus că într-un interval de timp scurt va veni cu un răspuns”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni, la Parlament.

Ea a adăugat că Guvernul funcționează, însă speră să aibă un răspuns de la Klaus Iohannis până miercuri sau joi, când va exista o ședință a Executivului.

„Nu mi-a spus nici că le acceotă nici că nu le acceptă, doar că va veni cu un răspuns într-un interval scurt de timp. Nu este blocat Guvernul. Guvernul funcționează. Vedem în ședința de Guvern. O avem ori miercuri, ori joi, Deci până miercuri sau joi sper să avem un răspuns”, a susținut Dăncilă.

Șeful Executivului anunțase anterior că îl va suna pe președinte pentru a se lămuri cu privire la intențiile acestuia în legătură cu interimarii propuși pe posturile care au fost deținute de ALDE.

Propunerile pentru posturile de interimari sunt Nicolae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la Relația cu Parlamentul.

Premierul a amenințat că în cazul în care șeful statului va amâna situația, se va adresa CCR.

Viorica Dăncilă se află, luni, la Parlament, pentru a purta discuții cu grupul minorităților naționale de la Camera Deputaților, altele decât UDMR, în vederea obținerii unei susțineri a Guvernului la votul în Parlament

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite