Viorica Dăncilă a declarat la Bruxelles că PSD nu va face campanie pentru referendum. Premierul a discutat cu membrii familiilor politice importante din Parlamentul European

26 septembrie 2018, 21:25

Vizita premierului Viorica Dăncilă la Bruxelles nu a fost tocmai un succes, așa cum probabil s-a intenționat, potrivit corespondentului TVR în capitala europeană, Lucian Pîrvoiu. Vizita s-a dorit a fi un tur de forță prin principalele familii politice prezente în Parlamentul European.

S-a dorit a fi și o vizită discretă – nu s-au făcut declarații pentru presă, având în vedere că discuțiile sunt unele sensibile, înainte cu p săptămână de dezbaterea din Parlamentul European pe tema  situației din România, care ar putea atrage o rezoluție de sancționare a țării noastre.

Primul interlocutor al premierului Dăncilă, Manfred Weber, liderul  Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, posibil viitor președinte al Comisiei Europene, s-a exprimat ieri pe Twitter, imediat după întrevederea cu premierul Dăncilă, în termeni foarte duri. Într-o înregistrare video își arăta îngrijorarea față de situația din  România și spunea că statul de drept este pus în pericol pentru că lupta împotriva corupției face pași înapoi și sistemul judiciar este pus sub presiune.

Nici socialiștii europeni, din aceeași familie a PSD-ului, n-au fost deloc blânzi cu premierul Dăncilă, transmite corespondetul TVR în capitala europeană.  Într-o discuție cu ușile închise, din care însă au fost „scurse” înregistrări audio și video, se vede foarte clar iritarea europarlamentarilor pe tema referendumului pentru familie, care contravine valorilor progresiste ale socialiștilor europeni și este formulat în termeni extrem de conservatori.  Premierul Dăncilă a spus că PSD nu va face campanie pentru acest referendum. Discuțiile au fost extrem de tensionate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite