Viorica Dăncilă a anunțat că PSD nu va merge la consultările de la Palatul Cotroceni

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
11 octombrie 2019, 00:30

Viorica Dăncilă a afirmat la postul RTV că nu va merge la consultările de la Cotroceni întrucât nu are un mandat din partea Comitetului Executiv Naţional al PSD.

„Nu. De ce să mă duc mâine la Cotroceni? Partidul meu este invitat ultimul pe listă. Noi avem totuşi o pondere mai mare, nu suntem chiar ultimul partid. (…) Nu se duce partidul. Pentru că eu, ca să merg mâine la Cotroceni, trebuia să am un Comitet Executiv Naţional, să iau mandat de la CExN. Eu sper ca nimeni să nu facă această greşeală şi să treacă peste o decizie a partidului. (…) Pentru a merge la Cotroceni, noi trebuie să avem un mandat de la CExN. Nu avem acest mandat. De fapt, ce mai contăm noi? (…) Să meargă partidele la consultări. Domnul preşedinte să numească un premier, un cabinet, vom vedea ce cabinet va numi domnul preşedinte, dacă noul cabinet va prelua din ceea ce ne dorim noi, poate vom şi vota, vom hotărî să votăm acest cabinet. Pentru ce să mergem mâine la Cotroceni?”, a declarat Viorica Dăncilă, la RTV, citată de Agerpres.

Întrebată dacă s-a consultat cu colegii săi din conducerea partidului în legătură cu decizia de a nu participa la consultări, liderul PSD a spus că această discuţie trebuie să aibă loc în CExN.

„Nu m-am consultat, pentru că această consultare trebuie să aibă loc în Comitetul Executiv Naţional. CExN noi îl avem mâine la 18.00, deci nu aveam cum să merg mâine la întâlnirea cu preşedintele în condiţiile în care nu aveam un mandat din partea CExN”, a spus Dăncilă.

Ea şi-a exprimat speranţa că preşedintele Iohannis va nominaliza cât mai repede premierul, pentru ca România să iasă din perioada de instabilitate.

„Eu sper ca domnul preşedinte să facă nominalizarea de premier şi de cabinet cât mai repede. Intrăm într-o perioadă de iarnă, până pe data de 15 trebuie să fie creionat bugetul pe anul viitor. Sunt multe lucruri de rezolvat şi trebuie să fie un guvern care poate să dea o ordonanţă de urgenţă, să aibă un proiect de lege. Deci, eu sper că domnul preşedinte luni va veni cu cabinetul, pentru a pune capăt acestei perioade de instabilitate care nu face bine României şi o să vedeţi din punct de vedere economic cât ne va costa”, a subliniat liderul PSD.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite