Viorica Dăncilă: Vreau să vă asigur că nu vor exista disponibilizări în învăţământ. Vor fi alocate 1.336 de posturi suplimentare în București și 11 județe

10 octombrie 2018, 15:51

„În urma analizei realizate împreună cu doamna Rovana Plumb, ministrul interimar al Educaţiei, vreau să vă anunţ că ordinul privind numărul maxim de posturi finanţate din bugetul de stat pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, în anul şcolar 2018 -2019, va fi modificat. Astfel, vor fi suplimentate posturi în 11 judeţe şi în municipiul Bucureşti, vorbim de un număr total de 1.336 de posturi. Această analiză a fost făcută în urma solicitărilor venite din partea  inspectoratelor şcolare, având în vedere necesităţile punctuale la nivel local. Vreau să vă asigur că nu vor exista disponibilizări în învăţământ şi că ne respectăm angajamentele asumate în programul de guvernare”, a declarat Viorica Dăncilă.

Educația rămâne o prioritate pentru Guvernul României și depunem în acest sens toate eforturile pentru creșterea calității actului educațional, a subliniat premierul Viorica Dăncilă.

Premierul a anunţat că Guvernul continuă şi sprijinirea elevilor din familii cu venituri reduse.

„Peste 360.000 de preşcolari şi elevi din învăţământul primar şi gimnazial vor beneficia în acest an şcolar de pachete de rechizite şi ghiozdane. Obiectivul acestui program derulat de Ministerul Educaţiei Naționale este părăsirea abandonului şcolar prin facilitarea accesului egal la învăţământ obligatoriu pentru copiii proveniţi din famiile cele mai defavorizate”, a completat şeful Executivului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite