Viorica Dăncilă, o nouă abordare. Premierul desemnat a afișat o coafură nouă și a răspuns întrebărilor presei

23 ianuarie 2018, 20:13

O coafură nouă, declarații în fața presei, deși anunțase că va vorbi doar după învestitură, și decizia de a schimba abordarea funcției de prim ministru. Așa s-a prezentat astăzi Viorica Dăncilă la discuțiile cu UDMR și cu reprezentanții minorităților naționale.

Liderii partidului n-au lăsat-o nicio clipă singură. Președintele Liviu Dragnea sau secretarul general Marian Neacșu au însoțit-o peste tot. Deocamdată se lucrează la lista guvernului, iar președintele Klaus Iohannis a explicat că va colabora destul de greu cu un guvern din care ar putea face parte persoane cercetate penal.

Klaus Iohannis, președintele României: „Părerea mea despre persoanele care sunt în curs de a fi cercetate penal sau care sunt în curs de a fi judecate penal sau care au condamnări penale – această opinie o cunoașteți. După părerea mea, n-au ce căuta în fruntea statului. Deocamdată, pârghiile președintelui sunt foarte puține în acest demers, de aceea îmi doresc ca principiul integrității să fie înscris în Constituție”.

Viorica Dăncilă, premierul desemnat: „Există prezumția de nevinovăție până la condamnare și că justiția se înfăptuiește de către judecători. Eu, fiind europarlamentar, așa știu. Deci acum nu pot să spun – penal, nepenal – vom vedea ce vor propune în Comitetul Executiv”.

(n.r., întrebare pentru Liviu Dragnea, președintele PSD: „Dacă președintele va respinge o variantă de ministru propusă și adoptată în cadrul Comitetului Executiv, ce faceți în acel moment?”).

Liviu Dragnea: „Nu știu, domnișoară, chiar nu știu”.

Viorica Dăncilă spune că experiența politică internă și internațională, faptul că e o persoană deschisă – toate o recomandă pentru șefia guvernului. La discuțiile cu UDMR a lăsat o impresie aparte.

Kelemen Hunor, președintele UDMR: „Mi-a plăcut că a răspuns la toate întrebările, fără să se uite la președintele Dragnea„.

Viorica Dăncilă ar urma să își preia mandatul pe fondul protestelor de stradă.

Viorica Dăncilă, premierul desemnat: „Voi vedea ce soluții și ce soluții se impun, astfel încât acești oameni să nu mai protesteze.

Klaus Iohannis, președintele României: „Acești oameni sunt de admirat. Au venit, cu toate că vremea a fost destul de rea, au arătat și au spus foarte clar că-și doresc o justiție puternică și independentă, au arătat foarte clar și sper să se fi înțeles acolo unde trebuie să se înțeleagă, că-și doresc o guvernare decentă și eficientă.

Guvernul Dăncilă ar urma să primească votul de învestitură al Parlamentului, luni. Tot atunci miniștrii vor depune jurământul în fața președintelui Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite