Viorica Dăncilă: Nu vom renunța la OUG 7. Dăm dovadă de flexibilitate, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm și la lucrurile bune

25 februarie 2019, 09:23

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat luni că Guvernul nu va renunţa la OUG 7/2019, dar că va da dovadă de flexibilitate, precizând că unele prevederi ale ordonanţei care modifică legile Justiţiei vor putea fi schimbate, în cazul în care există argumente.

„Sper ca cei care au nemulţumiri, care au au ieşit în spaţiul public şi au exprimat aceste nemulţumiri, să vină la această întâlnire la Palatul Victoria, să vedem care sunt problemele pe care nu le agreează, cum justifică, şi pe urmă vom lua o decizie referitor la aceste aspecte. Ceea ce vreau să subliniez este faptul că nu vom renunţa la ordonanţă. Am văzut ieşiri în spaţiul public care au solicitat să renunţăm la această ordonanţă în totalitate. Am spus întotdeauna că dăm dovadă de flexibilitate, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm şi la lucrurile bune, din dorinţa unora de a face acest lucru. Poate unele lucruri nemulţumesc. Argumentate – ele pot fi schimbate. Şi cred că dialogul este foarte important”, a arătat premierul, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, desfăşurată la Palatul Parlamentului.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a invitat pentru luni, la ora 15,30, la Palatul Victoria, câte un reprezentant al asociaţiilor de magistraţi, precum şi reprezentanţi ai CSM, pentru discuţii pe marginea legislaţiei în domeniul justiţiei.

Sute de procurori și judecători au organizat proteste, fără precedent, inclusiv prin suspendarea activității în instanțe și parchete.

De azi, însă, protestele s-ar putea extinde. Trei asociații de judecători și procurori au transmis deja că nu vor participa la discuții.

Acestea cer Guvernului să abroge integral orodonanța și fac apel la CSM să nu trimită reprezentanți la întrevederile propuse.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite