Viorica Dăncilă, întrevedere cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, în cadrul reuniunii la nivel înalt Bulgaria-România-Grecia-Serbia-Israel

România vrea să atragă investitorii israelieni și să dezvolte infrastructura rutieră spre Balcanii de Vest. Sunt declarații făcute de Viorica Dăncilă la Varna, unde participă la reuniunea la nivel înalt România, Bulgaria, Grecia, Serbia, Israel. Dăncilă a afirmat în cadrul discuțiilor cu omologii săi că este important ca politica de coeziune să rămână o prioritate pentru Uniunea Europeană, iar domeniul transporturilor va fi analizat la nivelul unui grup de lucru România-Bulgaria-Grecia și Serbia. Șefa Executivului de la București a avut o întâlnire în debutul acestei vizite în Bulgaria și cu Benyamin Netanyahu.

02 Noiembrie 2018, 09:56 (actualizat 02 Noiembrie 2018, 14:35) |
Premierul Viorica Dăncilă, discurs
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

 

 

La întrevederea de la Varna, în cadrul reuniunii la nivel înalt Bulgaria-România-Grecia-Serbia-Israel, cei doi oficiali au vorbit despre aprofundarea relaţiilor bilaterale în "domeniul cooperării strategice, securitate cibernetică şi energetică, medicină, cercetare şi inovare".

Premierul israelian a exprimat sprijinul pentru Guvernul României şi a reiterat interesul pentru efectuarea unei vizite în România, discutând despre reprogramarea şedinţei comune a celor două guverne. De asemenea, cei doi oficiali au convenit organizarea, înaintea şedinţei comune a guvernelor, a unui forum economic cu o secţiune dedicată contactelor business to business. Şeful Executivului român a prezentat omologului israelian modificările legislative realizate în domeniul parteneriatului public privat, modificări care au sporit atractivitatea mediului investiţional românesc.

Cei doi premieri au apreciat faptul că au avansat negocierile pentru încheierea parteneriatului România-Israel în domeniul noilor tehnologii, care va stimula interesul reciproc al comunităţilor de afaceri din cele două state.

Totodată, discuţiile s-au axat şi pe importanţa consolidării relaţiilor în domenii precum sănătate, turism şi educaţie.

„În continuare, au fost discutate posibilele modalităţi de cooperare dintre România şi Israel, inclusiv din perspectiva deţinerii de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, începând cu ianuarie 2019. Totodată, cei doi premieri, au avut un schimb de opinii cu privire la aspecte legate de situaţia internaţională actuală. În cadrul întrevederii a fost evocat, de asemenea, rolul comunităţii israelienilor originari din România la edificarea Statului Israel modern şi a fost evidenţiată contribuţia acestora la consolidarea relaţiilor între cele două state”, conchide sursa menţionată.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 12°C 14°C
CLUJ 11°C 7°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 14°C 12°C
BRASOV 13°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI