Viorica Dăncilă: Îi somez public pe candidatul Iohannis și pe gălăgioșii lideri ai PNL să abandoneze discursul urii și al jignirilor

14 octombrie 2019, 13:46

”În lipsa unui program de guvernare și a unui plan concret pentru România din partea PNL, Klaus Iohannis încearcă să tragă de timp. Ceea ce îngrijorează e foamea de putere a acestui om și lipsa e viziune ai celor care îl înconjoară. Îi somez public pe candidatul Iohannis și pe gălăgioșii lideri ai PNL să abandoneze discursul urii și al jignirilor la adresa cetățenilor și să își asume un program de guvernare. Dacă nu sunt în stare să spună public și să își asume că au dat jos un guvern doar din consderente electorale. ”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea le-a cerut liberalilor și președintelui Klaus Iohannis să semneze Pactul de bunăstare propus de PSD.

”Am văzut că au simțit nevoia că nu vor tăia pensiile și salariile, după ce au anunțat mai multe măsuri de tăieri și austeritate. Îi invit să semneze pactul de bunăstare semnat deja de un milion de români. Aceste partide au mai operat epurări politice și în trecut, sub pretextul eficientizării guvernării, așa că nu pot fi crezute pe cuvânt. Ne dorim ca această perioadă de instabilitate politică să se încheie cât mai repede pentru ca acest blocaj creat de Klaus Iohannis să nu genereze efecte negative pentru economia României. Noi vom continua să ne îndeplinim obligațiile pentru cetățenii României”, a mai spus liderul PSD.

Dăncilă anunță suplimentarea bugetului MAE pentru organizarea alegerilor prezidențiale

Viorica Dăncilă a declarat, luni, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul va suplimenta bugetul MAE alocat organizării alegerilor prezidențiale, în condițiile în care votul se va desfășura timp de trei zile, iar numărul secțiilor de votare este aproape dublu față de alegerile precedente.

”Luăm toate măsurile pentru buna organizare a alegerilor. Vom suplimenta bugetul MAE, având în vedere faptul că în acest an votul în străinătate se va desfășura timp de trei zile și într-un număr de secții de votare aproape dublu, față de cele organizate la alegerile europarlamentare”, a declarat Viorica Dăncilă.

Dăncilă anunță că persoanele cu dizabilități vor primi vouchere pentru achiziția de echipamente

Viorica Dăncilă a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că persoanele cu dizabilități vor primi vouchere pentru achiziționarea unor echipamente moderne. Ea a precizat că angajatorii care oferă locuri de muncă persoanelor cu dizabilități vor primi subvenție lunară de 2.250 lei, timp de un an.

„Mă bucur să anunț că începând cu această săptămână persoanele cu dizabilități vor primi vouchere pentru achiziția de echipamente moderne, precum cititor pentru nevăzători, protejeze audio, fotoliul rulant. Este una din modalitățile de sprijin pentru găsirea unui loc de muncă, pentru că persoanele cu dizabilități au un potenția care trebuie pus în valoare” a afirmat Viorica Dăncilă, în debutul ședinței de Guvern, de luni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă