Viorica Dăncilă, discuţii cu miniştrii, înainte de audierile de luni, programate în comisii, și de votul în Parlament

27 ianuarie 2018, 15:17

Potrivit unor surse, Viorica Dăncilă s-a întâlnit astăzi cu membrii cabinetului său. Au participat și miniștrii care își încheie activitatea.

Practic, a fost o predare-primire a ministerelor care vor avea șefi noi, după votul de încredere dat luni de Parlament.

Va mai urma o întâlnire, mâine, la Palatul Parlamentului, la grupul social-democraților, unde vor participa și mai mulți parlamentari PSD.

Luni vor fi audierile în comisii, încă de la primele ore: jumătate de oră maximum pentru fiecare ministru. Parlametarii opoziției spuneau că nu vor avea timp suficient să pună întrebări despre programul de guvernare.

Dacă în guvernele anterioare – Grindeanu și Tudose – social-democrații și cei de la ALDE aveau termene concrete pentru anumite proiecte și chiar sume de bani ce vor fi alocate acestor proiecte, de data aceasta sunt ceva mai rezervați. Au dispărut din noul program de guvernare multe dintre aceste termene, iar pentru anumite proiecte termenul a fost schimbat și prelungit cu încă un an.

Legea pensiilor, de exemplu, ar urma să fie gata anul acesta, impozitul pe dividende ar urma să dispară, iar salariul minim pe economie va fi diferențiat în funcție de studii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite