Viorica Dăncilă: „Am luat decizia de a nu ne prezenta la votul de învestitură al noului guvern”

15 octombrie 2019, 18:57

„Am văzut declarațiile președintelui Iohannis și propunerea de premier. După toate aceste zile de așteptare, vedem un singur lucru din partea președintelui: că propunerea de premier este chiar unul dintre cei mai vocali promotori ai măsurilor de austeritate cu care atât ne-au amenințat partidele de dreapta. În rest, același amatorism și același mare nimic de până acum. Niciun program de guvernare, nicio echipă guvernamentală. Niciun plan și, aparent, nici măcar o majoritate. Pentru că cei care au dat jos Guvernul PSD nu se pot pune de acord pentru a forma și susține un nou Guvern. Pentru că se întâmplă exact ceea ce am spus în nenumărate rânduri: acești oameni știu doar să distrugă. Nu au nimic de pus în loc, n-au nicio viziune. Este de-o crasă iresponsabilitate să dai jos Guvernul și să nu ai nicio soluție de înlocuire”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul în funcție a precizat că PSD nu poate da un vot de încredere „unor asemenea oameni, care vin să distrugă și să elimine toate creșterile implementate în ultimii ani”.

„Partidele care au votat moțiunea de cenzură au toată răspunderea privind formarea noului Executiv. Iar dacă nu-și asumă repede această răspundere, înseamnă că și-au bătut joc de români și de viitorul țării. Așa cum am spus și zilele trecute, vreau să fie foarte clar că Partidul Social Democrat nu va vota Guvernul lui Iohannis. În lipsa unui program de guvernare asumat, tot ce avem sunt declarațiile și amenințările liberalilor cu tăieri de pensii și salarii, cu concedieri și restructurări, cu sistarea măsurilor de sprijin pentru antreprenori, cu majorări de impozite și taxe.Noi nu putem da un vot de încredere unor asemenea oameni care vin să distrugă și să elimine toate creșterile implementate în ultimii ani și vreau să fie foarte clar. Noi nu ne batem joc de viitorul românilor. Nu vom gira aruncarea României în nesiguranță și în sărăcie din cauza unor oportuniști care nu văd mai departe de preluarea puterii!”, a completat președintele PSD.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite