Violeta Alexandru, PNL: Compania Turistică București - prima companie municipală desființată

Prima companie municipală care va fi desfiinţată este Compania Turistica Bucureşti, a anunţat duminică preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru.

21 Februarie 2021, 12:44 (actualizat 21 Februarie 2021, 12:49) |
Violeta Alexandru

Potrivit acesteia, companiile municipale care "vor rămâne" sunt cele "înfiinţate legal" - STB, Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica, aceste companii care urmând a avea "în curând" o nouă conducere cu un mandat "clar" de a organiza procesul de selecţie al managerilor.

"Considerăm că ele nu erau decât locuri în care clienţi ai PSD îşi găseau suplimentate veniturile. (...) Vom trece la desfiinţarea primei companii înfiinţate de PSD - Gabriela Firea - Compania Turistica Bucureşti. Continuăm cu celelalte companii până la 20 de companii care vor fi desfiinţate. Patru dintre ele înfiinţate legal vor fi eficientizate pe baza legislaţiei privind guvernarea corporativă. Consiliul de Administraţie şi managerii în cursul acestui an vor fi angajaţi prin concurs. Cele patru companii care vor rămâne - STB, Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica - vor avea în curând o nouă conducere cu un mandat clar de a organiza procesul de selecţie competitivă a managerilor care vor eficientiza aceste companii. Restul companiilor vor fi desfiinţate. Este convingerea PNL că în piaţa liberă din Bucureşti există suficienţi furnizori de servicii care pot pune pe masă oferte clare la preţuri competitive pentru ca cetăţenii Bucureştiului să fie deserviţi cu servicii de calitate", a spus Violeta Alexandru.

Potrivit acesteia, demersul de desfiinţare a companiilor municipale, care ar dura în jur de doi ani, este realizat alături de partenerii de la USR-PLUS.

"Sunt angajaţi care nu au salariile plătite de luni de zile. (...) PNL este pentru eficientizarea activităţii celor patru companii care vor rămâne, o evaluare strictă a posibilităţii de preluare acolo unde se justifică şi unde angajaţii sunt competitivi, a unora dintre cei care astăzi aparţin companiilor ce se vor desfiinţa. Dar decizia noastră este foarte clară: aceste companii se vor desfiinţa aşa cum le-am promis bucureştenilor. (...) Suntem în acest demers alături de partenerii noştri de la USR-PLUS. (...) Suntem decişi ca, într-un orizont de doi ani pentru că fiecare dintre ele au tot felul de complicaţii, să închidem aceste companii şi să rămână doar cele patru pe care le vom aşeza pe un management performant. (...) Primarul general şi PNL vor avea grijă de salariaţii care nu au nicio vină că au ajuns în acest punct. Vina este este al grupului de interese PSD care şi-a plasat o serie de prieteni, cunoştinţe în managementul, în conducerea acestor firme şi care s-au bucurat de o serie de avantaje pe spatele dânşilor", a susţinut preşedintele PNL Bucureşti.

Violeta Alexandru a arătat că unele dintre companiile municipale "au o situaţie complicată". "Adică sunt restante în plata salariilor, sunt în situaţii de a nu fi terminat contractele în derulare şi este un abuz ca noi să le lichidăm fără ca aceste proceduri să se ducă la îndeplinire", a adăugat aceasta.

 

La rândul său, Andrei Badiu, consilier general în Primăria Capitalei, a susţinut că situaţia financiară a companiei Turistica arată "dezastruos", iar această companie "nu a emis nicio factură pe parcursul anului 2020".

"Începem cu Compania Municipală Turistica. În cadrul acestei companii situaţia financiară arată dezastruos. Însemnând că activul net al acestei companii a ajuns nu doar la mai puţin de jumătate din capitalul social, dar aproape a ajuns la nivelul capitalului social. (...) Efectiv aproape 2 milioane de euro au fost aruncaţi pe fereastră. (...) Această companie nu a emis nicio factură în tot cursul anului 2020. (...) Demersurile pe care le-am început aici se vor continua şi la restul companiilor. (...) Asemenea manageri nu ar mai trebui să ocupe vreodată o funcţie de management într-o companie", a afirmat Badiu.

 

 

sursa agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI