Violențele din 10 august 2018 prin ochii unui jurnalist străin. Alison Mutler: A fost șocant evenimentul

10 august 2020, 13:09

„A fost un eveniment îndelung așteptat. Îmi aduc aminte, în afară de agenții de presă care au reprezentanță sau birou în București, au venit și de afară ziariști, reporteri, cameramani, operatori șamd, pentru a acoperi acest eveniment care se promitea unul mare. La început a fost ca un protest obișnuit (…) dar s-a deteriorat seara, cum știm cu toții. A fost șocant evenimentul. A fost văzut în străinătate – au fost chiar un operator și reporter bătuți, bruscați, din Austria, de la postul de televiziune de stat ORF. A fost șocant și chiar mi-aduc aminte că și cancelarul austriac, Kurz, a protestat și el”, a subliniat, la TVR, Alison Mutler, jurnalist.

VEZI AICI Filmul evenimentelor din 10 august 2018 – GALERIE MEDIA

„Era privit cu mai mult decât îngrijorare. A fost destul de șocant, pentru că era un număr foarte mare de persoane (…). A fost o știre în acea zi și nu a fost o știre de bine”, a adăugat ea.

Intervenția integrală, în secțiunea VIDEO

În ordonanţa de redeschidere a anchetei, procurorul șef al DIICOT, Giorgiana Hosu a explicat, potrivit Agerpres, faptul că procurorul Doru Stoica, cel care a clasat acuzaţiile la adresa şefilor Jandarmeriei, nu a readministrat probele strânse de Parchetul Militar în dosarul ”10 August” şi nici nu a reaudiat suspecţii, victimele şi martorii.

Giorgiana Hosu arată că şefii Jandarmeriei nu au vrut să dea declaraţii atunci când au fost chemaţi la Parchetul Militar, însă ei ar fi trebuit citaţi la DIICOT, după preluarea dosarului de la procurorii militari.

De asemenea, nicio persoană vătămată şi niciun martor nu au fost citaţi la DIICOT, cu excepţia unor oficiali – şi anume Carmen Dan, Speranţa Cliseru, Aurelian Bădulescu şi Alin Ionel Mastan.

În plus, spune Giorgiana Hosu, nu au fost readministrate probele strânse de Parchetul Militar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă