Violențe la un miting electoral al lui Donald Trump. Despre „fake news”, zidul de la granița cu Mexicul și alte promisiuni

23 august 2017, 18:30

În Phoenix, Arizona, a fost un miting electoral, anunţat ca atare de preşedinte, cu câteva mii de participanţi entuziaşti.

Donald Trump a spulberat presa americană cu celebra sintagmă „fake news”, acuzând media că i-a scos din context declaraţiile, mai ales pe cele referitoare la conflictul rasial din Charlottesville.

Preşedintele a nominalizat clar: „Îmi place Fox News, dar nu CNN şi MSNBC”.

Presa încearcă să ne ia istoria, a mai spus preşedintele, sugerând că unii jurnalişti au sprijinit demolarea unor controversate statui din America.

În discursul său, a atins temele obişnuite: a lăudat retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, vrea să scoată ţara din acordul comercial NAFTA – ambele dezastruoase pentru americani, crede Donald Trump.

Cât despre celebrul zid de la graniţa cu Mexicul: „Construiţi acel zid! Acum, democraţii obstrucţionişti ar vrea să n-o facem. Dar, credeţi-mă, chiar dacă ar trebui să aruncăm administraţia în blocaj financiar şi tot construim zidul!„, a subliniat Trump.

Câteva mii de oameni l-au aplaudat şi l-au aclamat pe preşedinte în centrul de evenimente din Phoenix, Arizona. „Sunteţi în siguranţă aici”, le-a spus el în timp ce în afara clădiri aveau loc demonstraţii. „Foarte puţini oameni”, spunea Donald Trump în timpul discursului despre protestatarii pe care i-a criticat că sunt extremişti.

În realitate, au fost aproximativ tot atâţia participanţi la protest câţi adepţi la discurs – câteva mii de oameni.

Demonstraţiile au devenit însă violente şi poliţia a trebuit să intervină cu gaze lacrimogene şi sprayuri paralizante.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite