Violențe la Nantes. Poliția a făcut uz de armă, un tânăr a murit la un control de rutină

4 iulie 2018, 20:17

Poliția a fost nevoită să folosească arma în momentul în care un tânăr ar fi încercat să facă un pas în spate în timpul controlului și, aparent, să lovească un alt polițist. Tânărul de 22 de ani rănit a murit în drum spre spital. Imediat situația a degenerat, iar în trei cartiere sensibile ale orașului Nantes au avut loc mai multe violente și incendierea unor de mașini și a unui centru comercial. Locuitorii din zonă au o altă versiune a evenimentelor și spun că polițistul a folosit pistolul în mod abuziv.

Johanna Rolland, primar Nantes: „Poliţia şi justiţia, cu toată transparenţa posibilă, vor trebui să clarifice toate faptele legate de ce s-a întâmplat, dar urgenţa acum este apelul la calm. Facem apel la calm în suburbiile noastre”.

Tânărul era în atenția forțelor de ordine pentru furturi în bandă organizată, iar mașina pe care o conducea era supravegheată pentru că existau suspiciuni că ar fi fost folosită în traficul de stupefiante. Peste o sută de polițiști au fost mobilizați la Nantes pentru a asigura liniștea în aceste cartiere considerate sensibile.

De la Paris, pentru TVR, Mihaela Antoche.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă