Violență în școli. George Purcaru: Este nevoie de o lege pentru protecția cadrelor didactice. Eugen Ilea: Investirea profesorilor cu autoritate publică este destul de mult

23 septembrie 2019, 12:05

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, care reprezintă interesele a peste 165.000 de angajați din sistemul de educație, a făcut un apel către senatori să voteze legea prin care se oferă protecție cadrelor didactice.

George Purcaru, prim-vicepreşedinte FSLI, și Eugen Ilea, vicepreședintele Federația Naționala a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar au fost invitați în emisiunea Ca’n viață pentru a discuta despre aceasta realitate.

George Purcaru, prim-vicepreşedinte FSLI, spune că un comportament violent la adresa cadrelor didactice trebuie descurajat cu o lege care să înăsprească pedepsele față de profesori.

Eugen Ilea, vicepreședintele Federația Naționala a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, este de părere că investirea unui cadru didactic cu autoritate publică este destul de mult. „Avem legi, avem legea 330, legea 35, legea 29. Haideți să facem împreună demersuri către consiliile locale, către primării astfel încât să asigure acel minim necesar camere video și pază. Avem legi, haideți să le aplicăm!”

_______________

Multe sunt exemplele care au putut fi aduse în discuții. În Teleorman, un elev de 16 ani a bătut o profesoară și, împreună cu alți doi colegi, i-au adus injurii.

De asemenea, vă mai amintiţi de profesoara de matematică de la un liceu din Ploieşti atacată cu un cuţit chiar în unitatea de învăţământ?

S-a întâmplat în faţa cancelariei, iar atacatorul, în vârstă de 22 de ani, avea asupra lui un arsenal de arme albe. Tânărul a fost elev al liceului, dar fusese exmatriculat din cauză că îşi ameninţase un coleg, tot cu cuţitul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite