Violența domestică, trăită și povestită prin creații artistice într-o expoziţie dedicată victimelor. 64 de persoane au murit în acest an ca urmare a violenţelor în familie

4 decembrie 2018, 20:23

Cynthia Loris a trăit 3 ani alături de un muzician pe care, iniţial, nu îl credea capabil de violență. Din păcate, ea a ajuns de două ori la Institutul de Medicină Legală pentru a obține certificate care indicau gravitatea agresiunilor la care a fost supusă. În timpul ultimei examinări medicale a apărut și ideea expoziției.

La realizarea lucrărilor au contribuit și alte femei care au donat bunuri distruse de furia soților sau concubinilor. Una dintre creații are, poate, cea mai interesantă poveste: Această lucrare se numește 38 de lei. Atât costa un certificat medico-legal eu nu am avut aceasta suma aveam 12 lei. M-a ajutat medicul legist cu completarea sumei, spune Cynthia Loris.

Una dintre măsurile de protecție a victimelor violențelor în familie sunt ordinele de restricţie. Dar aceste decizii judecătoreşti nu ajută prea mult. Numai în acest an au fost încălcate peste 1000 din totalul celor 3000 de ordine emise. În Parlament sunt mai multe proiect de lege care ar restrânge posibilitatea agresorilor de a se apropia de victime.

În primele 10 luni ale acestui an, peste 30.000 de femei abuzate au depus plângeri. Ca urmare a violențelor în familie, 64 de persoane au decedat. Aproape 150 de victime au fost violate, majoritatea fiind minore.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite