Vineri va fi inaugurată la Sighetul Marmaţiei cea mai mare sinagogă din estul Europei

4 noiembrie 2021, 20:56

Zborul din această seară a fost unul istoric fiind singura cursă New York – Satu Mare operată vreodată pe aeroportul din nord-vestul ţării. Aterizarea aeronavei a avut loc fără incidente. În mod normal, pista în lungime de 2.500 de metri era prea scurtă pentru uriaşa aeronavă, dar pentru că avionul nu a fost plin, aterizarea a fost posibilă. Pasagerii au trebuit să coboare direct pe pistă.

Aeroportul Satu Mare are o pistă destinată avioanelor de clasă mică, nicidecum pentru uriaşul Boeing 787 de 63 m lungime şi o anvergură a aripilor de 60 metri. S-au făcut pregătiri speciale pentru ca aterizarea să decurgă fără probleme.

Cei 280 de pasageri sunt membrii ai comunităţii hasidice din Brooklin, New York şi vor asista la inaugurarea celei mai mari sinagogi din estul Europei. Cu toţii au făcut teste anti-Covid la coborârerea din avion.

Pe lângă cei ajunşi astăzi în ţară, în România vor sosi şi alţi oaspeţi cu două aeronave de capacitate mai mică de la Londra şi Frankfurt.

La inaugurarea sinagogii de la Sighetu Marmaţiei vor participa, în total, 400 de membrii ai comunităţii hasidice din toată lumea.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite