Vineri va fi inaugurată la Sighetul Marmaţiei cea mai mare sinagogă din estul Europei

Eveniment major în viaţa comunităţii iudaice din România. Vineri va fi inaugurată la Sighetul Marmaţiei cea mai mare sinagogă din estul Europei. Special pentru această ocazie au sosit astăzi în ţara noastră 280 de membrii ai comunităţii evreieşti hasidice din America. Delegaţia a sosit la bordul unui Boeing 787 Dreamliner al companiei poloneze LOT care a aterizat, după pregătiri speciale, pe aeroportul Satu Mare.

04 Noiembrie 2021, 20:56 Știrile TVR |

Zborul din această seară a fost unul istoric fiind singura cursă New York - Satu Mare operată vreodată pe aeroportul din nord-vestul ţării. Aterizarea aeronavei a avut loc fără incidente. În mod normal, pista în lungime de 2.500 de metri era prea scurtă pentru uriaşa aeronavă, dar pentru că avionul nu a fost plin, aterizarea a fost posibilă. Pasagerii au trebuit să coboare direct pe pistă.

Aeroportul Satu Mare are o pistă destinată avioanelor de clasă mică, nicidecum pentru uriaşul Boeing 787 de 63 m lungime şi o anvergură a aripilor de 60 metri. S-au făcut pregătiri speciale pentru ca aterizarea să decurgă fără probleme.

Cei 280 de pasageri sunt membrii ai comunităţii hasidice din Brooklin, New York şi vor asista la inaugurarea celei mai mari sinagogi din estul Europei. Cu toţii au făcut teste anti-Covid la coborârerea din avion.

Pe lângă cei ajunşi astăzi în ţară, în România vor sosi şi alţi oaspeţi cu două aeronave de capacitate mai mică de la Londra şi Frankfurt.

La inaugurarea sinagogii de la Sighetu Marmaţiei vor participa, în total, 400 de membrii ai comunităţii hasidice din toată lumea.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 27°C
IASI 24°C 24°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 24°C 26°C
CRAIOVA 23°C 22°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI