Vinerea Vegană la New York. Copiii din sistemul public de învățământ au doar meniu vegan în fiecare zi de vineri

5 februarie 2022, 14:01

Brocoli, fasole sau salata de porumb au fost printre opțiunile pe care cei mici le-au găsit vineri la cantinele școlare. A fost prima zi în care în sistemul public de învățământ din New York s-a servit doar mâncare vegană, iar acest lucru se va întâmpla în fiecare zi de vineri.

Vanita Rahman, medic: „Această dietă are beneficii enorme nu doar pentru sănătatea copiilor în creştere şi care îi va influenţa toată viaţa, dar şi pentru sănătatea planetei şi a animalelor împărţim acest pământ.”

Primarul orașului New York a ținut să meargă într-o școală publică cu această ocazie. Eric Adams este la rândul său vegan de mulți ani și susține beneficiile unei diete care nu conține produse de origine animală.

Eric Adams, primarul oraşului New York: „Trebuie să facem o treabă mai bună când vorbim despre mâncarea pe care o servim. Trebuie să renunţăm la fixaţiile pe care le avem cu produse care distrug mediul. Şi asta este ceva ce se discută prea puţin.”

Nu este prima oară când școlile publice din New York încearcă să diversifice meniul celor mici. În anul școlar 2019-2020, a fost introdusă așa-numita Luni Fără Carne când opțiunile de hrană erau exclusiv vegetariene. Programul a fost completat acum cu Vinerea Vegană. Sistemul public de învățământ din New York este cel mai mare din SUA și deservește peste 1 milion de elevi în 1800 de școli.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite