Vine iarna! Cum s-au pregătit autoritățile pentru sezonul rece

Iarna e la o aruncătură de băț, dar asta nu înseamnă că suntem neapărat și pregătiți. După ce ne asigurăm că noi avem cauciucuri de iarnă, cerem autorităților să fie gata pentru orice. Utilaje multifuncționale și autobasculante, materiale antiderapante și tot ce e nevoie pentru a face deszăpezirea. Imaginați-vă că pentru un județ ca Ilfov se estimează că ar fi nevoie de 7.000 de tone de sare și 12.000 de metri cubi de nisip. În Ilfov au început deja pregătirile, însă vor fi ninsori năprasnice peste tot în țară. Ce măsuri s-au luat până acum pentru iarnă? Autoritățile vor fi luate din nou prin surprindere?

28 Noiembrie 2019, 07:34 (actualizat 28 Noiembrie 2019, 10:05) Știrile TVR |
Pregătiri pentru iarnă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Deszăpezirea străzilor din Craiova va fi realizată, în iarna 2019-2020, cu aproape 100 de utilaje, în cazul unor căderi masive de zăpadă. Maxim 48 de utilaje vor fi puse la dispoziție prin închiriere, în timp ce 50 de utilaje aparțin SC Salubritate Craiova SRL. Față de sezonul de iarnă 2018-2019, numărul autovehiculelor folosite la deszăpezire a crescut, ca urmare a investițiilor realizate atât de SC Salubritate Craiova SRL, în calitate de operator care are delegată activitatea de deszăpezire, cât și de Primăria Municipiului Craiova. Astfel, pe lângă utilajele existente în parcul auto, au mai fost achiziționate de către Primăria Municipiului Craiova trei autovehicule multifuncționale echipate cu lamă și sărăriță, iar SC Salubritate Craiova a investit în achiziția unei automăturători echipate cu lamă, 10 freze de zăpadă pentru curățarea trotuarelor, la care se adaugă  6 autogunoiere echipate cu lamă.  Investiția totală realizată de SC Salubritate Craiova SRL este de 3,5 milioane lei, fără TVA.

În ceea ce privește aprovizionarea cu material antiderapant, în prezent, SC Salubritate Craiova SRL are în stoc 627 tone de sare industrială pentru deszăpezire și 4 tone de clorură de calciu.

Autoritățile sunt pregătite de iarnă. Lucrătorii de la Drumuri Naționale spun că și-au făcut stocul necesar de sare, clorură și nisip și că utilajele sunt gata să intervină. Aceștia garantează totodată că pe drumurile naționale, europene și pe autostrăzi se va putea circula în această iarnă.

S-au făcut verificări la fiecare district pentru ca lucrătorii să aibă tot ceea ce este necesar desfășurării activității în condiții de iarnă.

Au fost încheiate contractele pe toate cinci secțiile. Stocul de sare este de 25 de mii de tone, de nisip de 3 mii de tone.

Și în zonele unde viscolul poate acoperi partea carosabilă s-a intervenit. Deja au fost montați parazăpezi în zonele cu probleme.  Autoritățile spun că vor interveni imediat ce cade primul strat de zăpadă și că nu vor exista drumuri închise și se va putea circula pe orice drum național, european sau autostradă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 11°C
IASI 15°C 7°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 16°C 12°C
CRAIOVA 13°C 10°C
BRASOV 14°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI