Vine iarna! Cum s-au pregătit autoritățile pentru sezonul rece

28 noiembrie 2019, 07:34

Deszăpezirea străzilor din Craiova va fi realizată, în iarna 2019-2020, cu aproape 100 de utilaje, în cazul unor căderi masive de zăpadă. Maxim 48 de utilaje vor fi puse la dispoziție prin închiriere, în timp ce 50 de utilaje aparțin SC Salubritate Craiova SRL. Față de sezonul de iarnă 2018-2019, numărul autovehiculelor folosite la deszăpezire a crescut, ca urmare a investițiilor realizate atât de SC Salubritate Craiova SRL, în calitate de operator care are delegată activitatea de deszăpezire, cât și de Primăria Municipiului Craiova. Astfel, pe lângă utilajele existente în parcul auto, au mai fost achiziționate de către Primăria Municipiului Craiova trei autovehicule multifuncționale echipate cu lamă și sărăriță, iar SC Salubritate Craiova a investit în achiziția unei automăturători echipate cu lamă, 10 freze de zăpadă pentru curățarea trotuarelor, la care se adaugă  6 autogunoiere echipate cu lamă.  Investiția totală realizată de SC Salubritate Craiova SRL este de 3,5 milioane lei, fără TVA.

În ceea ce privește aprovizionarea cu material antiderapant, în prezent, SC Salubritate Craiova SRL are în stoc 627 tone de sare industrială pentru deszăpezire și 4 tone de clorură de calciu.

Autoritățile sunt pregătite de iarnă. Lucrătorii de la Drumuri Naționale spun că și-au făcut stocul necesar de sare, clorură și nisip și că utilajele sunt gata să intervină. Aceștia garantează totodată că pe drumurile naționale, europene și pe autostrăzi se va putea circula în această iarnă.

S-au făcut verificări la fiecare district pentru ca lucrătorii să aibă tot ceea ce este necesar desfășurării activității în condiții de iarnă.

Au fost încheiate contractele pe toate cinci secțiile. Stocul de sare este de 25 de mii de tone, de nisip de 3 mii de tone.

Și în zonele unde viscolul poate acoperi partea carosabilă s-a intervenit. Deja au fost montați parazăpezi în zonele cu probleme.  Autoritățile spun că vor interveni imediat ce cade primul strat de zăpadă și că nu vor exista drumuri închise și se va putea circula pe orice drum național, european sau autostradă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite