Republica Moldova: Vin făcut după rețeta bunicii

Prin satele Republicii Moldova, mirosul de must proaspăt şi aromat se simte aproape la fiecare poartă. Gospodarii se trezesc de la prima oară ca să culeagă poama şi să pregătească vinul, care, la iarnă, va fi numai bun de turnat în pahare. Fiecare cu reţeta lui, moştenită din generaţie în generaţie.

10 Octombrie 2021, 19:30 (actualizat 11 Octombrie 2021, 08:42) |

Este forfotă în gospodăria Gâlcă din raionul Soroca. Pregătirea vinului reuneşte toţi membrii familiei. Şi în acest an, bunicii i-au sărit în ajutor copiii şi nepoţii.

Grăbită și cu mâinile bătătorite de muncă, Valetina Gâlcă i-a pus pe toţi la treabă. În fiecare an face cam 100 de litri de tulburel, totul după o reţetă specială.

După ce fermentează mustul, licoarea obţinută cu trudă este ţinută, cu sfinţenie, doar în butoaie, iar, la iarnă, de sărbători, se adună cu toţii la masă să deguste vinul.

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 8°C
IASI 0°C 3°C
CLUJ 2°C 6°C
CONSTANTA 8°C 12°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 3°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI