„Vin sancțiunile!” Donald Trump anunță introducerea celor mai aspre măsuri punitive la adresa Iranului, din 5 noiembrie

3 noiembrie 2018, 14:40

După ce a retras SUA din acordul nuclear cu Iranul și progresiv a reintrodus sancțiuni la adresa Teheranului, acum, Donald Trump va lua cele mai dure măsuri în acest sens. „Vin sancțiunile!” a scris președintele într-un mesaj pe Twitter reformulând o celebră expresie din serialul „Urzeala Tronurilor”.

Și vin cele mai aspre sancțiuni din istorie care vor lovi în sectoarele-cheie: energie, finanțe și transporturi. Peste 700 de persoane, bănci și companii vor fi incluse pe lista neagră a americanilor.

Mike Pompeo, secretar de stat SUA: „Scopul este să lăsăm regimul fără mijloacele prin care împrăștie moarte și distrugere în lume. Vrem să forțăm Iranul să-și abandoneze pentru totdeauna activitățile ilegale și să se comporte ca o țară normală.”

Opt state aliate SUA, printre care Italia, India sau Coreea de Sud, nu vor fi penalizate pentru că vor continua să importe petrol din Iran. Autoritățile de la Teheran susțin că pot supraviețui sancțiunilor. Iranienii de rând sunt însă îngrijorați.

Oamenii așteaptă să vadă cum o să fie după ziua de duminică.

Sancțiunile împotriva Iranului vor intra în vigoare pe 5 noiembrie, cu o zi înaintea alegerilor americane.

Președintele Trump este în turneu de campanie pentru candidații republicani și este impulsionat de cifrele economiei interne. 250 de mii de noi locuri de munca create în luna octombrie, șomaj de 3,7 %, cel mai scazut nivel din ultima jumatate de secol iar salariile sunt cele mai mari din ultimii 10 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă