Viktor Orban: Guvernul începe luni o campanie de încurajare a maghiarilor din străinătate să se vaccineze în Ungaria

Viktor Orban
Viktor Orban
14 mai 2021, 14:09

Susţinând că Ungaria ar putea fi prima ţară europeană care revine la „viaţa normală” după pandemie, premierul ungar a precizat că până în prezent în această ţară au fost inoculate 4.483.598 de persoane şi că Ungaria ar putea trece pragul de cinci milioane înainte de sfârşitul lunii mai, „poate chiar în preajma Rusaliilor” (catolice, 23 mai, nr.red.). Atunci vor fi ridicate restricţiile privind nunţile şi alte evenimente, precum şi restricţiile de circulaţie impuse între miezul nopţii şi ora 5 dimineaţa, a menţionat Orban, adăugând că vor fi cerute „certificate de imunitate” pentru a lua parte la „unele evenimente cu participarea de mulţimi mari” până spre mijlocul lunii august.

Viktor Orban a mai spus între altele că ţările Uniunii Europene au rămas în urma planului de vaccinare din Ungaria cu 1-2 luni şi că Ungaria inoculează tineri de 16-19 ani, „în timp ce Europa occidentală continuă să injecteze pensionari”.

Totodată, potrivit premierului ungar, 944.000 de unguri s-au înregistrat pentru vaccinare, dar nu s-au vaccinat încă, aşteptând probabil vaccinuri care încă nu sunt pe stoc, „în cea mai mare parte Pfizer”.

Un raport al grupului de lucru pentru vaccinare arată că există un stoc suficient de vaccinuri în cazul în care va fi nevoie de o a treia doză, posibil în toamnă sau în primul trimestru din 2022, a mai precizat Viktor Orban.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite