Vijeliile au provocat daune în centrul și în nordul țării. Vântul a smuls acoperișul unui bloc din Bistrița și l-a aruncat peste mașinile parcate în zonă. Nu au existat victime

9 mai 2023, 14:49

Incidentul a avut loc luni dupăamiaza într-un cartier din Bistrița după ce vântul a început să bată în rafale năprasnice. O cameră de supraveghere a surprins momentul când vijelia a ridicat întreaga şarpantă a blocului şi a aruncat-o în parcare peste mașini. Nimeni nu se afla în zonă, așa că nu sunt victime, dar autoturismele au fost serios avariate. Pagube s-au înregistrat și la acoperișul unul imobil vecin, avariat în proporție de 25% .

Cinci autovehicule au fost parțial distruse de vijelie. A fost nevoie de intervenția echipajelor ISU care au îndepărtat resturile de pe mașini.

”Vântul a pus la pământ mai mulți arbori. Meteorologii avertizează că vremea schimbătoare se menține până la sfârșitul săptămânii. Și temperaturile rămân neobișnuit de scăzute pentru această perioadă”, a declarat Marius Rus, purtător de cuvânt, ISU Bistriţa.

”Până la sfârşitul acestei săptămâni vom avea parte de o vreme mult mai rece decât în mod obişnuit în toată ţara. Practic, vor fi temperaturi în medie cu 5-7 grade sub normele climatologice. Minime destul de scăzute, în general, între 2 şi 10 grade, iar maximele vor fi cuprinse şi ele, în marea lor majoritate, doar între 12 şi cel mult 20 de grade”, a spus Mihai Timu, ANM.

Meteorologii spun că abia de la începutul săptămânii viitoare, vremea se va mai încălzi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă