Vijeliile au făcut prăpăd: Copaci doborâți, mașini răsturnate, acoperișuri smulse, localități fără curent electric

24 iunie 2017, 14:13

Pe DN 69 Arad-Timişoara, un camion de 7,5 tone a fost luat de vânt şi aruncat într-un şanţ. Drumul care duce către Pădurea Ceala de la marginea municipiului Arad a fost blocat, după ce în zonă au fost rupţi în jur de 30 de copaci. Și pe autostrada Arad – Timişoara, un TIR şi un microbuz de marfă s-au răsturnat și au blocat benzile 1 şi 2. Din fericire, nu au fost victime.

11 muncitori de la o fabrică din municipiul Arad au ajuns de urgență la spital cu diferite răni, după ce o uşă de sticlă a fost ruptă de vânt.

A fost o seară de foc pentru pompierii timișoreni. După o zi caniculară, aseară s-a dezlănțuit vijelia. În câteva minute, vântul puternic a pus mai mulți arbori la pământ. Unii au căzut pe carosabil, alții pe mașini.

Prăpăd a fost și la Lugoj, unde Liceul Textil a fost lăsat fără acoperiș. Acesta a fost luat de vântul puternic și aruncat în două curți, la peste o sută de metri distanță.

În Râșnov, localnicii spun că vijelia s-a pornit rapid, cu ploaie și vânt, și că a durat foarte puțin. În câteva minute, mai mulți copaci au fost puși la pământ. DN73, care tranzitează Râșnovul, a fost blocat pe ambele sensuri de arbori rupți sau scoși din rădăcină.

Tot în Râșnov, un bărbat a fost electrocutat de un cablu electric rupt de un arbore. Persoana electrocutată a primit îngrijiri de la un echipaj SMURD.

O bucată de acoperiș a unui corp de clădire a Liceului Tehnologic Râșnov a fost smulsă de vânt și trântită pe fațada unui bloc de locuințe.

O a doua furtună s-a abătut aseară peste orașul Baia Mare. O mașină a fost complet distrusă de un copac rupt de furtună. Proprietarul a scăpat ca prin minune.

Mai multe acoperișuri de pe blocuri au fost luate pe sus de vântul puternic. Iar bucăți de grinzi, țiglă și scânduri s-au prăbușit peste mașinile din parcare.

Potrivit MAI, peste 300 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat cu 79 mijloace tehnice în sprijinul populației din județele unde s-au manifestat fenomene hidro-meteorologice periculoase, iar alimentarea cu energie electrică a fost afectată în 129 de localități.

În următoarele ore, nu sunt atenționări de vreme rea în nicio zonă din țară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă