Vijelii, grindină şi ploi torenţiale în ţară. Vântul puternic a smuls acoperişuri şi a doborât copaci

21 septembrie 2017, 13:47

Ploile torenţiale au inundat mai multe străzi în Braşov şi în Târgu Jiu. Iar vântul puternic a smuls acoperişuri şi a doborât copaci.

În judeţul Gorj, cel mai rău a fost la Târgu Cărbunești. Vântul a suflat cu putere şi a luat pe sus acoperişurile de pe trei blocuri. Opt autoturisme au fost avariate.

Bucăţi din acoperiş au ajuns într-un apartament de la etajul patru. Din fericire, proprietarul tocmai ieşise din acea cameră.

La Târgu Jiu, o rupere de nori a inundat mai multe străzi. În Gorj a căzut şi grindină, iar stratul de gheaţă a ajuns la 10 centimetri.

Tot în sudul ţării, în apropierea oraşului Strehaia, o ploaie torenţială de 30 de minute a strâns şuvoaiele de pe dealuri şi a inundat gospodăriile.

Oamenii nu ar fi putut să scoată singuri apa din beciuri dacă nu le-ar fi sărit în ajutor pompierii.

Vijeliile au doborât mai mulţi copaci pe drumuri naţionale din judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. Pe DN 1, un şofer a văzut târziu că un copac este la pământ şi a intrat în el cu maşina. Şi la Cumpătu, în Sinaia, o maşină cu cinci pasageri, trei fiind copii, a rămas blocată sub un pod de cale ferată din cauza apei strânse de la ploaie.

Regia Naţională a Pădurilor a raportat mii de hectare de pădure afectate de fenomenele meteorologice extreme. Datele provizorii arată că au fost puse la pământ peste 700 de hectare de pădure. Cele mai mari pagube au fost înregistrate în Bihor, Arad şi Maramureş.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite