VIDEO TELEJURNAL

Viiturile şi zăpoarele ameninţă gospodăriile din nordul ţării. Pompierii detonează gheaţa de pe râuri

Alertă în nordul Moldovei din cauza viiturilor. În Vatra Dornei, situaţia e dramatică: mai multe case sunt inundate, oamenii au fost evacuaţi şi drumurile sunt acoperite de ape. Sunt mari probleme şi în judeţele Neamţ şi Maramureş din cauza bucăţilor de gheaţă formate pe râuri.

06 Februarie 2017, 15:59 (actualizat 06 Februarie 2017, 19:52) |
Pericol de inundații
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Localnicii spun că râul Dorna nu le-a făcut niciodată probleme ca acum. Cinci persoane au fost evacuate.

O sută de pompieri au fost mobilizaţi să-i ajute pe oameni cu motopompe şi saci cu nisip.

Pompierii au dinamitat mai multe porţiuni ale podului de gheaţă format la confluenţa râurilor Dorna şi Bistriţa ca să dea drumul apelor din aval de Vatra Dornei.

Şi în judeţul Maramureş, viiturile au pus în mişcare sloiuri uriaşe de gheaţă. Un zăpor lung de 7 km a lovit o zonă de case de pe Valea Vaserului. Bucăţi de gheaţă au ajuns pe drum, în curţi şi în case.

4 km din drumul spre casele oamenilor a fost acoperit de blocuri de gheaţă groasă şi de un metru. Au fost aduse utilaje grele pentru a le sparge.

Azi-noapte, o turmă de 400 de oi a rămas izolată pe o fâşie de pământ, care a fost înconjurată de ape. Pompierii au reuşit să recupereze animalele cu bărcile, de dimineaţă.

Tot în Maramureş, din cauza detonării gheţii de pe Someş, sloiuri uriaşe au luat-o la vale. Şi au apărut temeri că un pod din localitatea Ardusat ar fi în pericol.

Toată noaptea râurile Bistriţa, Someş şi Dorna au fost monitorizate. Iar la primele ore ale dimineţii, echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au început să ia măsuri în zonele cu probleme.

Gheaţa este împuşcată ori detonată pentru a se crea breşe, astfel încât să fie redus riscul de inundaţii.

Specialiştii nu se aşteaptă ca situaţia să se agraveze.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 16°C
IASI 15°C 17°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 13°C 14°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI