Viituri în Harghita și Prahova. Au fost coduri roşii de inundaţii, ploi violente şi grindină

Ploile continuă să facă prăpăd în multe zone din țară. Au fost coduri roşii de inundaţii, ploi violente şi grindină în localităţi din multe judeţe. În Harghita, zeci de gospodării din nodul județului au fost inundate, iar 11 persoane au fost evacuate pentru a nu fi luate de viituri. Multe dintre animalele oamenilor nu au mai putut fi salvate însă. Şi în Prahova, viitura a trecut nemilos peste casa unei familii.

28 Iunie 2021, 19:53 Știrile TVR |

Ploaia torenţială nu era oricum binevenită, dar nimeni nu se aştepta să provoace aşa un dezastru peste două comune, Bilbor şi Corbu. Primele au fost inundate câteva gospodării din satul Capu-Corbului.

Viitura a venit însă la lăsarea nopții. Într-o jumătate de oră, nivelul apei a crescut cu doi metri. Zeci de localnici au avut la dispoziţie doar câteva minute pentru a scăpa cu viaţă. Unii au reuşit să salveze şi animele sau bunuri de preţ.

În câteva minute şi drumul comunal a fost acoperit de ape, iar pentru 11 localnici evacuarea a rămas singura scăpare.

În câteva minute, a fost lovită de şuvoaie şi o locuinţă din Gura Vadului, o localitate prahoveană. Casa inundată complet a devenit un paravan pentru cele care urmau în calea viiturii la intrarea în sat. Doi bătrâni, care au peste 90 de ani, spun că de când se știu nu au văzut asemenea prăpăd în satul lor.

Scurgeri de pe versanţi au fost și la Aluniş, iar la Proviţa de Sus, un copac a căzut pe o casă.

Pompierii s-au mobilizat pentru a evacua apa care băltea în Breaza, Provița de Jos, Sângeru și orașul Mizil. A fost inundat şi Drumul Mizil- Gura Vadului.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 6°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 7°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI