Viitorii directori de școală, de la proba scrisă, la interviu. Cei mai pregătiți au fost candidații din Cluj, Sălaj şi Mureş. Pentru ocuparea posturilor rămase libere se va organiza un nou concurs

S-au afişat rezultatele de la proba eliminatorie a concursului pentru directori de şcoală. Aproape două treimi dintre cei care s-au prezentat au luat note peste 7 şi au fost declaraţi "admişi". Aproape 3 mii de posturi de director sau director adjunct rămân neocupate până anul viitor, când Ministerul Educaţiei va organiza un nou concurs.

16 Octombrie 2021, 21:08 Știrile TVR |

Dintre cei peste 8.600 de participanți care s-au prezentat la concursul pentru ocuparea unui post de director sau director adjunct, cei mai pregătiți au fost candidații din Cluj, Sălaj şi Mureş. Sunt județele cu cea mai mare rată de promovare, în care peste 78% dintre participanți au obținut cel puțin nota 7.

În București, 64% dintre cei care au intrat în sălile de concurs au fost admiși la proba scrisă, 3 dintre ei cu note peste 9.

Cele mai slabe rezultate au fost în Mehedinți, Călărași și Satu Mare.

Nemulțumiții mai au timp până duminică să depună contestații. Notele finale ale probei scrise vor fi afișate pe 20 octombrie. Urmează pe 28 octombrie o sesiune specială, pentru cei care nu s-au putut prezenta din motive medicale.

În plus, Ministerul Educației anunță că se va organiza rapid un nou concurs pentru ocuparea posturilor rămase libere.

Cei care au trecut de proba scrisă vor susține și un interviu, în perioada 15 noiembrie- 8 decembrie.

După validarea rezultatelor finale, noii directori vor fi numiți din 10 ianuarie 2022.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI