Viitoarea dezbatere electorală Donald Trump – Joseph Biden se va desfăşura virtual. Trump nu este de acord

Dezbatere Trump - Biden
Dezbatere Trump - Biden
8 octombrie 2020, 15:34

ACTUALIZARE Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat, joi, că nu este de acord cu desfăşurarea prin videoconferinţă a viitoarei dezbateri electorale.

„Acest format nu este acceptabil pentru noi”, a declarat Donald Trump într-un inerviu acordat postului Fox Business.

Preşedintele SUA susţine că organizatorii încearcă să îl protejeze pe Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial.

________________________

Comisia pentru Dezbateri Prezidenţiale, un organism creat de Partidul Democrat şi de Partidul Republican, a comunicat că decizia a fost luată „pentru protejarea sănătăţii şi siguranţei tuturor persoanelor implicate în a doua dezbatere prezidenţială”.

„Candidaţii vor participa din locaţii diferite” prin videoconferinţă, iar moderatorul şi alţi participanţi vor fi la Miami, a transmis joi Comisia pentru Dezbateri Prezidenţiale, conform agenţiei Associated Press, citată de Mediafax.

Decizia a fost luată în contextul în care preşedintele Donald Trump, candidatul republican în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie, are coronavirus. Liderul de la Casa Albă a transmis marţi că abia aşteaptă să îl întâlnească din nou pe Joseph Biden pe scenă. „Va fi extraordinar”, a spus Trump.

La rândul său, fostul vicepreşedinte Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial, a declarat că Donald Trump nu ar trebui să participe la dezbatere atât timp cât încă este infectat Covid-19.

Următoarea dezbatere electorală din SUA este programată pe 15 octombrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite